megvannak az ország legügyesebb általános iskolás “pénzügyesei”

győztest hirdettek a K&H országos tudásversenyen

Lezárult a tanév eleje óta zajló K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny, amelyre 226 iskolából 539 csapat nevezett, és összesen 2700 tanuló tette próbára pénzügyi ismereteit. Az 1-2. osztályosok versenyét budapesti csapat, a 3-4. osztályosok vetélkedőjét mányi csapat nyerte. A 5-6. osztályosok kategóriájában pécsi, a 7-8. osztályosok versenyében pedig mezőberényi csapat állhatott a dobogó legfelső fokára. A K&H Csoport egyik kiemelt támogatási területe, a fiatalok oktatása jegyében már második alkalommal rendezte meg a vetélkedőt, amely során nemcsak a tanulókat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazta. A zsűriben a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal képviselői mellett gyakorló szülőként a Barátok közt népszerű színésznője, Varga Izabella is helyet foglalt.

„A K&H Csoport kiemelten fontosnak tartja a fiatalok pénzügyi oktatását, hogy felnőttként jobban eligazodjanak a pénz világában, és tudatos döntéseket hozzanak. Ezért indítottuk útjára az országos tudásversenyt, melynek sikerét bizonyítja, hogy immár második alkalommal rendeztük meg a versenyt, és ebben a tanévben háromszor több, 226 iskolából 539 csapat nevezett a vetélkedőbe. A versenyben részt vevő tanulók száma pedig megnégyszereződött: összesen 2700 kisdiák dolgozott az első forduló feladatain. A verseny döntőjében az alsósoknak többek között pénzfelismeréssel, számolással, szövegértéssel kapcsolatos játékos feladatokkal kellett megbírkózniuk. A felsősöknek egy család nagybevásárlása és költségvetése felől kellett dönteniük, beleélhették magukat a hitelkérelmezők és kockázatkezelők helyezetébe, üzleti tervet kellett készíteniük, valamint be kellett bizonyítaniuk, hogy megértik az alapvető pénzügyekről szóló híreket” – mondta Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője, a zsűri tagja.

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásversenyre általános iskolai tanulók nevezhettek, 3-5 fős csapatokkal, 4 kategóriában (1-2., 3-4., 5-6.és 7-8. osztályosok). A online fordulót követően régiónként és kategóriánként 5-5 csapat jutott tovább, akik a regionális középdöntőkben - Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Zalaegerszegen, Kecskeméten, Győrött és Miskolcon – mérhették össze tudásukat. A budapesti döntőben kategóriánként a 8 régi legjobb csapatai versenyeztek egymással.

A verseny során a K&H Csoport nemcsak a diákokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazta. A gyerekek Netbookot, iPod-ot, hordozható DVD lejátszót, digitális rajztáblát, IceWatch karórát és Geomag játékot, az iskolák irodatechnikai berendezést, sportszercsomagot, valamint könyvcsomagot nyerhettek. A felkészítő pedagógusok munkáját ajándékutalvánnyal jutalmazták.

A K&H Csoport a verseny elbírálására Szalay Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Kultúra Központ vezetőjét, Dr. Grimm Krisztinát, a Fogyasztóvédelmi Iroda vizsgáló vezető főtanácsosát, Macher Szabolcsot az r-time ügyfélkapcsolati igazgatóját, Kohári Editet, a Frame Film Kft. ügyvezető igazgatóját, Holló Márta televíziós szerkesztőt és műsorvezetőt, valamint Varga Izabella színművésznőt kérte fel. A zsűriben dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője és Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója is helyet foglalt.

A verseny az alábbi eredménnyel zárult:
1-2. osztályos kategória:
I. helyezett: Városligeti Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola- Budapest
II. helyezett: Szabó Lőrinc Általános Iskola és Német Két Tanítás Nyelvű Iskola- Miskolc
III. helyezett: Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola- Pécs

3-4. osztályos kategória:
I. helyezett: Hársfadombi Általános Iskola- Mány
II. helyezett: Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola- Pécs
III. helyezett: Vásárhelyi András Tagiskola- Várpalota

5-6. osztályos kategória:
I. helyezett: Sztárai Mihály Általános Iskola- Pécs
II. helyezett: Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola-Bük
III. helyezett: Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola- Budapest

7-8. osztályos kategória:
I. helyezett: Mezőberényi Kistérségi Általános Iskola- Mezőberény
II. helyezett: Arany János Magyar - Angol Kéttannyelvű Általános Iskola- Ebes
III. helyezett: Dr. Mező Ferenc Általános Iskola- Budapest

A verseny részletei a {lll www.kh-ezkeszpenz.hu } weboldalon találhatók.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 236 lakossági fiókkal, valamint közel 390 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 194 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2874 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bak Anita

Merlin Communications
  • +36 1 336 2700, +36 20 959 2715
  • abak@merlin.hu