megtérítik, ha villám csap a mosógépbe

túlfeszültség esetére is van már biztosítás

A K&H Biztosító április közepétől tovább bővíti lakásbiztosításához választható kiegészítő biztosításainak palettáját.

Az új választható kiegészítő fedezet megoldást nyújthat azon káraink esetében, melyek bármely okú túlfeszültség által keletkeznek számítástechnikai, multimédiás eszközeinkben. Korábban előfordulhatott, hogy bár valóban volt vihar, és valóban meghibásodott készülékünk, a biztosításunk nem nyújtott teljes védelmet, hiszen a villámcsapás fedezet feltételeinek nem felelt meg a káresemény (mert például 1 km-nél távolabb csapott le a villám, vagy nem is volt villámcsapás, csak a szél fújta össze az elektromos vezetékeket).

Az új szolgáltatás nem csak a fedezet szempontjából figyelemre méltó, hanem a kárrendezési folyamatot tekintve is: a berendezés meghibásodása esetén nincs más dolgunk, mint a Biztosítónak bejelenteni kárunkat (akár a Biztosító online felületén keresztül), majd amennyiben szükséges, a Biztosító partnercége – lakásunkban, vagy készülékünk szervizbe- és visszaszállításáról gondoskodva - elbírálja igényünket. Amennyiben jogosnak találják, néhány napon belül megjavítják, vagy javíthatatlanság esetén megkapjuk a kártérítési összeget. Így tehát nekünk nem kell szervizt keresnünk, odaszállítanunk meghibásodott készülékünket, jegyzőkönyveket, igazolásokat benyújtanunk a Biztosító felé. Ráadásul a folyamat anyagi terhet sem ró ránk, annak teljes költségét a Biztosító viseli. Mindeközben a Biztosító sms üzenetekben tájékoztat minket arról, amikor beérkezett hozzájuk a kárigény, és amikor elutalták a kártérítési összeget.

 „Tavaly több mint 1.500 kárbejelentés érkezett a lakásbiztosítások terhére a háztartási gépek túlfeszültség okozta meghibásodásáról, ezen bejelentések közel 40 százalékában a túlfeszültség nem a villámcsapások másodlagos hatása miatt, hanem egyéb okból, például a viharban összelengő vezetékek miatt következett be. Az átlagos kárnagyság ezekben az ügyekben 70 ezer forint volt” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 140 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 212 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2562 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 17,4 milliárd HUF

K&H Biztosító
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,5 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 116,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,9 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd HUF