megháromszorozta a kárbejelentések számát a hirtelen érkezett hidegbetörés

az orkánerejű szél országszerte éreztette hatását

Hétfő délig 150 kárbejelentés érkezett az elmúlt hétvége viharos időjárása miatt a K&H Biztosítóhoz, háromszor annyi, mint a megelőző napokban.

Hétvégén az előrejelzéseknek megfelelően igencsak viharosra fordult az időjárás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken tizenhárom megyére narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetést adott ki március 15-ére, a többi megyére pedig citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetés élt.

A K&H Biztosítóhoz hétfő délig 150, időjáráshoz köthető kárbejelentés érkezett, az ország minden megyéjéből, a szél fákat döntött ki, tetőket rongált meg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán újabb hidegfront érkezik erős széllel.

„Tavasszal bármikor előfordulhat hasonló ítéletidő, ezért jobb, ha felkészülünk a hasonló helyzetekre. Ha nagyobb mennyiségű csapadékra figyelmeztet a meteorológiai előrejelzés, a pincékből helyezzük biztonságos helyre, a lakásba vagy tegyük platóra az értékeinket. Erős szél érkezése esetén pedig gondosan csukjuk be az ablakokat, erre nemcsak a lakásokban, de a társasházakban a folyosókon is figyeljünk oda. Lehetőleg ne parkoljunk fa alá, mivel viharban egy-egy letörő ág, kidőlő fa a gépjárműben is nagy kárt tehet” – javasolta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: „ha az óvintézkedéseink ellenére kárunk keletkezik, azt két napon belül jelentsük be a biztosítónknak az ügyfélszolgálaton, telefonon vagy az online kárbejelentőn keresztül.”

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 140 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 212 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2562 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 17,4 milliárd HUF

K&H Biztosító
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,5 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 116,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,9 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd HUF

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu