még mindig izgalmas a kötvénypiac

„Továbbra is érdemes rajta tartani a szemünket a hazai kötvénypiacon, hiszen hamarosan kamatcsökkentésbe kezdhet az MNB. Az újabb ciklus még lejjebb nyomhatja a kötvényhozamokat, így a hazai állampapírok vonzó befektetési lehetőséget kínálnak” - nyilatkozta Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere. 

Mivel az MNB már megszellőztette, hogy kész lazítani a monetáris politikáján, így nem lesz meglepetés, ha a jegybank újabb kamatcsökkentési ciklusba kezd. „Verseny indult az elemzőházak körében arról, hogy ki tud alacsonyabb várakozást mondani a hazai alapkamatra vonatkozóan. Habár már a 0,7% is felmerült, úgy látjuk, hogy az újabb kamatcsökkentési ciklusban az 1% lehet a tényleges határ az MNB számára” - mondta el Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.  

„A februárban 0,3%-ra zsugorodó, év közepéig pedig akár újból negatívba forduló infláció és az EKB újabb, piacokat támogató lépései mellett megnyílt a lehetőség a jegybank számára az alapkamat további csökkentésére. A mostani kamatdöntés alkalmával azonban még nem számítunk erre. Sokkal inkább a jegybank nyilatkozata lehet érdekes, arra vonatkozóan, hogy mikor kezdődhet meg a ciklus, illetve milyen folyamatoktól teszik függővé a tényleges lépést” - tájékoztatott Kovács Mátyás. 

„Az újabb kamatcsökkentési ciklus ismét támogatást adhat a hazai kötvénypiacnak, így a hozamok újból csökkenhetnek, ami vonzóvá teszi a kötvénybefektetéseket. A forint azonban veszíthet előnyéből az euróhoz képest, így az euróval szemben maradhat a 310 fölötti sávban, akár az év teljes hátralevő részében” - mondta el a szakember

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/

A K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2015. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 1076 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

K&H Alapkezelő
A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

Főbb adataink: 
K&H Bank

2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 222 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 582 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 38,1 milliárd 

K&H Alapkezelő
2015. december 31-én:
teljes kezelt vagyon: 1 164 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 1 012 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 152 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 11,9 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 142,5 milliárd
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 3,4 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 1,9 milliárd

 

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu