már most érdemes felkészülni az új támogatási stratégiára

„A mezőgazdasági árak alakulásában jól látható, hogy a növényi termékek áraival ellentétben az élőállatok és állati termékek ára fokozatosan növekszik. Ez a tendencia új beruházások fejlesztésére bátoríthatja az állattenyésztőket, amihez az ősszel elfogadásra kerülő új közösségi támogatási stratégia nyújthat forrást, mivel az állattenyésztés kiemelt prioritást fog kapni. Érdemes tehát már most beruházási tervekkel, elképzelésekkel megkezdeni a felkészülést a támogatási rendszer elfogadására” – javasolta el Tresó István, a K&H Agrár üzletág fejlesztési főosztály vezetője.

„A mezőgazdasági árak alakulásán jól látható, hogy az évek óta nyíló agrárolló az elmúlt hónapokban fokozatosan zárul: a növényi termékek árai folyamatosan csökkentek, míg az állati termékek árai, még ha ennél lényegesen lassabb ütemben is, de növekedni tudtak. Ez a trend mindenképpen szerencsés az állattenyésztők számára, de az agrárium egyensúlya szempontjából is” – mondta el Tresó István, a K&H Agrár üzletág fejlesztési főosztály vezetője. 

„Az élőállat és állati termékek árainak folyamatos növekedése biztatás lehet az állattenyésztők számára, hogy új beruházásokkal fejlesszék gazdálkodásukat. Habár az új európai uniós támogatási stratégia várhatóan csak szeptember-október környékén véglegesedik, azt már most tudni lehet, hogy a rendszerben pioritást kap majd az állattenyésztés. Mivel egy beruházás előkészítése, tervezése akár több hónapot is igénybe vehet, ezért azt javasoljuk, hogy már most érdemes elkezdeni felkészülni, hogy mire a stratégia ténylegesen elfogadásra kerül, már konkrét tervek legyenek” – javasolta a szakember.  

„A nemrég befejeződött aratás azonban sajnos sem mennyiségben, sem minőségben nem hozta a tavasszal várt terméseredményeket. Ahhoz, hogy a jelenlegi 4,6-4,7 tonnás termésátlagok akár 7-8 tonnára növekedjenek, és a magasabb, malmi minőségű termés aránya emelkedni tudjon, feltétlenül szükséges az ágazatban lévő genetikai és technikai erőforrások jobb kihasználása, azaz a garantált minőségű vetőmagok használata, a szántóföldi agrotechnológia fejlesztése és szakképzett munkaerő igénybevétele. Ehhez az is motiváló tényező kell legyen, hogy a területalapú támogatási rendszer változásával egyes gazdaságokban csökkenni fog a támogatás mértéke, amit a hatékonyság javulásával lehet majd ellensúlyozni” – hangsúlyozta Tresó István.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR Ügynökség
  • 30-221-3611, 350 7390
  • 350 7393
  • e.csordas@well.hu, sajto@kh.hu
  • www.kh.hu