már csak egyet kell aludni

„A tőkepiacokon már csak egyet kell aludni, hogy jöjjön a Mikulás, hiszen az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülése igazi ajándék lehet a piacok számára” - tájékoztatott Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„Év végi raliról ugyan nem beszélhetünk, de az augusztusi esést már ledolgozták a piacok, és az Európai Központi Bank támogató politikája miatt jelenleg is kifejezetten jó hangulat tapasztalható. Várakozásunk szerint az EKB elnöke, Mario Draghi nem fog csalódást okozni a piacoknak, és a csütörtöki kamatdöntő ülés során újabb, a részvény- és a kötvénypiacokat is támogató intézkedéseket jelentenek be” - mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Várakozásunk szerint az Európai Központi Bank a következő bejelentésekkel fogja támogatni a piacokat: 

  • a betéti rátát újabb 10 bázisponttal csökkentik, elérve ezzel a -0,3%-ot

  • a kötvényvásárláshavi keretét 60 milliárd euróról 75 milliárdra növelik

  • 2016 szeptembere helyett 2016. decemberig kitolják a kötvényvásárlási programot

  • a kötvényvásárlás körét az államkötvények mellet kibővítik a vállalati kötvényekkel, ami a vállalati szektor számára olcsóbb finanszírozást jelenthet

 

„A piacok - főként a kötvénypiacok - ebből ugyan már sokat beáraztak, hiszen az elmúlt egy hónapban sokat csökkentek a kötvényhozamok, és az euró is mintegy 4%-ot gyengült az amerikai dollárral szemben. Így tehát, ha Mario Draghi csalódást okozna a piacoknak, az már önmagában szigorítást jelentene. Ha viszont megtartja korábbi jó szokását, és év végén ismét extra támogatást kapnak a piacok, akkor a jelenlegi kedvező piaci hangulat folytatódhat. Ez középtávon elsősorban a részvénypiacok emelkedését jelenti, hiszen a kötvényhozamok már annyira alacsony szinten vannak, hogy a kötvénypiacon nem számítunk a korábbi évekre jellemző jó teljesítményre” - mondta el a szakember.

„Az EKB döntése a Magyar Nemzeti Bank számára is érdekes, hiszen egy kamatdöntő ülés idén még nálunk is hátra van. Az eurós betéti kamat újabb csökkentése után ismét nő a hazai állampapírok kamatelőnye, ami a forintot erősítheti, vagy akár támogató intézkedés bejelentésre ösztönözheti a hazai jegybankot is” - hívta fel a figyelmet Horváth István. 

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 918 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. szeptember 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 417 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 28,7 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2015. szeptember 30-án:
teljes kezelt vagyon: 1 175 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 1 028 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 147 milliárd forint

K&H Biztosító 
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,0 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 139,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu