lendületes a K&H SZÉP Kártya első negyedéve

Lendületesen indult a K&H Széchenyi Pihenőkártya programja ez első negyedévben. A K&H kibocsátotta az ötvenötezredik K&H SZÉP Kártyát. A K&H tapasztalatai szerint a munkavállalók a kártyák kézhezvétele után rövid időn belül használatba vették azokat, és ez idáig több mint 30.000 tranzakciót indítottak el a K&H SZÉP Kártyákkal, mintegy 42 millió forint értékben.

A K&H az év elején indította el SZÉP Kártya programját, és március végéig mintegy 1600 munkáltatóval kötött szerződést arra, hogy munkavállalóik a cafeteria juttatást a K&H SZÉP Kártyával vehessék igénybe. A munkáltatók átlagosan 36 kártyát rendeltek meg dolgozóik számára, ami a kkv-k túlsúlyát mutatja a K&H szerződött partnerei között. Vannak azonban olyan nagyvállalati ügyfelek is, ahol a munkavállalók száma több ezer fő. Az eddig kiadott K&H SZÉP Kártyák száma elérte az 55.000 darabot.

A K&H-val szerződött vállalkozások eddig átlagosan 20.000 forintot töltöttek fel a munkavállalók kártyáira, akik ezt 57 százalékban vendéglátóhelyeken, 29 százalékban szálláshelyeken szeretnék elkölteni, a kártyára utalt összeg 14 százalékát kérték az úgy nevezett rekreációs zsebbe, amivel különböző egészségmegőrző szolgáltatásokat fizethetnek a kártyatulajdonosok. Ez idáig több mint 30.000 tranzakciót indítottak el a K&H SZÉP Kártyákkal, mintegy 42 millió forint értékben. Az idei első, március 15-i hosszú hétvégén és a húsvéti ünnepek idején jelentősen megnőttek a költések, ebben az időszakban az átlagosnál jóval többen használták a pihenőkártyájukat fizetésre vendéglátó- és szálláshelyeken.

„Az első negyedév tapasztalatai alapján elmondható, hogy a K&H SZÉP Kártyát a tulajdonosok többsége, 66 százaléka bankkártyás fizetésre alkalmas terminálon keresztül használta. A többiek a webes felületen keresztül – 18 százalék – vagy telefonos engedélyezéssel – 16 százalék – fizettek az igénybe vett szolgáltatásokért” – mondta el Nagy Ferenc, a K&H Bank lakossági hitel és tranzakcionális szolgáltatások marketing főosztályának vezetője. „A K&H SZÉP Kártyával rendelkező munkavállalók jelenleg több mint ötezer szolgáltatónál tudják elkölteni a munkáltatójuktól a cafeteria rendszer keretében kapott pénzt. A K&H – a kibocsátók közül elsőként – saját bankkártya elfogadó terminálhálózatán valamennyi bank által kibocsátott SZÉP Kártyát elfogadja.”

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 236 lakossági fiókkal, valamint közel 390 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 194 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2874 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Lesti Mónika

Kommunikációs igazgatóság
  • +36 1 328 9181
  • monika.lesti@kh.hu
  • www.kh.hu