légzsák védi meg a befektetőket

újdonság a befektetési alap piacon

A napokban tapasztalt tőzsdei hullámvasút is jól megmutatta, milyen gyors, hirtelen mozgásokra képes a részvénypiac. Ennek kiküszöbölésére a K&H Alapkezelő olyan részvénypiaci befektetést hozott létre, amelyben úgynevezett légzsák funkció védi a megtakarítókat a nagyobb tőzsdei visszaeséstől.

Főként a kínai gazdasággal kapcsolatos aggodalmak miatt szabadulnak a kockázatos eszközöktől a befektetők. Az eladói hullám következtében a főbb nemzetközi részvényindexek 5-10%-os mínuszt szenvedtek el, így nagyjából a január eleji szintekre estek vissza. „A tőzsdén tapasztalt árfolyam reakciók sokszor túlzóak, nagyobbak annál, mint amit a gazdasági folyamatok indokolnak. A rendkívül alacsony kamatkörnyezet és a világgazdaság továbbra is bővülő trendje miatt azonban a hozamkeresés is fűti a befektetőket, így jogosan merül fel az igény a részvénybefektetések iránt. Fokozódik tehát az a befektetői dilemma, hogy hogyan lehet úgy kihasználni a részvénypiaci emelkedéseket, hogy ne kelljen a mostanihoz hasonló komoly visszaesésektől tartani” - mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

„Ahogyan az autózás során megnövekedett forgalom és sebesség is újabb és újabb védelmi megoldásokat igényel, úgy a befektetések terén is szükségét láttuk egy plusz védelmi rendszer beépítésének, ezért egy igazi újdonságot kínálunk a befektetési alapban gondolkodók számára. A K&H rugalmas alapban a befektetett tőke védelmét az autókhoz hasonlóan egy „légzsák” biztosítja. Biztonságos környezetben nincs rá szükség, vészhelyzetben azonban jelentősen tompítja a károkat” - magyarázta Zobor Zsuzsanna. A K&H rugalmas alap az eurózóna vezető tőzsdei vállalatainak részvényeit tömörítő EURO STOXX 50 index teljesítményéből nyújt részesedést. Az alap különleges tulajdonságát az adja, hogy a légzsák funkciónak köszönhetően az alap az eredeti futamidő végén akkor is visszafizeti a befektetett tőkét, ha az index az induló érték akár 75%-áig visszaesik. 

Emellett az újfajta befektetési alap azt a befektetői dilemmát is megoldja, hogy mikor érdemes kiszállni a részvénypiaciról, hiszen a befektetési alap lejár és jó hozamot fizet, amikor a részvénypiacok mozgása kedvező. „A maximálisan hétéves futamidő során az alap évente megvizsgálja, hogyan teljesített az index az induláskori értékéhez képest, és ettől függően folytatódik, avagy sem a futamidő. Amennyiben az index értéke nagyobb az induláskori értéknél, úgy az alap lejár és 5% hozamot fizet, míg ha az index értéke csökkent, az alap futamideje folytatódik, 25%-nál kisebb visszaesés esetén pedig 3% hozamot is fizet” - magyarázta az alap működését Zobor Zsuzsanna. 

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 858 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. március 31-én. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 189 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2015. március 31-én:
teljes kezelt vagyon:  1087,1 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 941,5 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  145,6 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu