A K&H informatikai vezetője kapta a Legjobb ICT Menedzser díjat

Az infokommunikációs szakma elismeréseként idén Ozorai Dénes, a K&H informatikai vezetője kapta az „Legjobb ICT menedzser” díjat hazánkban.

Az ICT Global magazin által alapított Kiválóság díj célja az, hogy kategóriadíjakkal ismerje el az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó, útmutató szakemberek munkásságát. Olyan szakembereket kerestek, akik tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak az IKT-szektor fejlesztéséhez. Az innováció iránti elkötelezettségét és egyéni sikerein túlmutató teljesítményét értékelve a szakmai zsűri idén Ozorai Dénesnek, a K&H informatikai vezetőjének ítélte a „Legjobb ICT menedzser” díjat hazánkban.

A K&H Csoport IT részlege valódi műhelyként működik, ahol minden itt dolgozó szakember előtt nyitott az út a szakmai és személyes fejlődésre, valamint a kiteljesedésre. Ozorai Dénes az egyik kiemelkedő példa erre, hiszen 2001 óta dolgozik a K&H Csoportnál, és novembertől nevezték ki informatikai vezetővé. Mind a szervezet- és termékfejlesztés, mind pedig a digitális innováció területén és karrierje során mindig is azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a digitális technológia és az innováció segítségével hatékonyabbá tegye a vállalati működést. Munkájával kiválóan hozzájárul a pénzintézet informatikai stratégiájának kialakításához és a meglévő informatikai hardver- és szoftverkörnyezet kihasználásával az üzleti érték maximalizálásához.

Nevéhez köthető az agilis módszertani elemek használatának bevezetése az ICT területen, szerencsésen integrálva a K&H szervezetébe, egyben a hagyományos „vízesés” módszerrel kombinálva. A kezdeményezés nagyon eredményes és élhető munkakörnyezetet teremt a fejlesztőcsapatok számára.

Kezdeményezésére a Devops Transformation Program (DTP) keretében egy teljesen automatizált folyamatot építettek be, amelyen emberi érintés nélkül fut végig egy fejlesztés összes ellenőrzése, tesztelése és élesítése.

Ugyancsak Ozorai Dénes tevékenységéhez köthető az IT Total Transformation program keretében a fejlesztési, leszállítási hatékonyság mérésének bevezetése. A mérések eredményeinek körültekintő kielemzésére alapozva határozták meg a fejlesztendő pontokat és az abból következő programozott, performancia-fejlesztést is, ami ugrásszerű hatékonyságjavulást eredményezett.

Ozorai Dénes szereti a tudományos-fantasztikus regényeket. Isaac Asimovot idézve vallja: „A számítógép matematikai eszköz, amelyet adatok tárolására és kezelésére hoztak létre. A felelősség azoké az emberi lényeké, akik beprogramozzák és kezelik - s ha olykor mögéje rejtőznek, hogy leplezzék saját alkalmatlanságukat, az inkább az ember hibája, mint a számítógépé”.

          
 

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu