K&H: lecsapott a vihar, ingatlanokat öntött el a víz

15-20 százalékkal nőtt a kárbejelentések száma

Az átlagosnál 15-20 százalékkal több lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz a keddi felhőszakadások pusztítása után. Elsősorban a Duna vonalában, Balaton és Baja közötti ingatlanokban tettek kárt a felhőszakadások. A károsultaknak érdemes mielőbb bejelenteniük az esetet, akár mobilon is, így gyorsan megkaphatják a kártérítést.

Heves zivatarok, felhőszakadások sújtották az ország több részét kedden, a viharok sok lakóingatlanban tettek kárt. A K&H közölte: az esőzés és a villámárvizek miatt egy átlagos naphoz képest 15 - 20 százalékkal több kárbejelentés érkezett, a kárbejelentések száma a hét végéig elérte a 170 darabot.

Elsősorban a Duna vonalában, Budapest és Baja között lévő településeken található ingatlanokban okozott kárt a keddi vihar. Jellemzően a talajvíz szintjén felgyülemlett víz öntötte el az ingatlanokat. A károk felmérése és kifizetése folyamatban van.

A pénzintézet szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy a károsultaknak érdemes körültekintően és a lehető leggyorsabban dokumentálniuk, egyúttal bejelenteniük a károkat. Ezt már a K&H mobilbanki applikáción keresztül is megtehetik, így jelentősen felgyorsítható az ügyintézési folyamat. A jóváhagyott kártérítést a K&H azonnali átutalással kifizeti a károsultaknak.

A K&H közölte azt is, hogy a múlt évben a lakásbiztosításokhoz kapcsolódó kártérítések összege átlagosan 76 ezer forint volt.

     

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu