küldj egy mesét ajándékba

Az előrejelzések szerint hamarosan itt az influenzaszezon, így nagy valószínűséggel egyre több kórházban rendelnek majd el látogatási tilalmat. A beteg gyerekeknek ilyenkor még nehezebben telnek az amúgy is hosszú kórházi napok, hiszen szeretteiket hosszú ideig nélkülözniük kell. A K&H gyógyvarázs és önkéntes mesedoktorai jóvoltából azonban a mese gyógyító ereje ilyenkor is eljut a kórházakba, hiszen a weben keresztül küldött mesék a látogatási tilalom ideje alatt is örömet csempésznek a kis betegek hétköznapjaiba.

Influenzában világszerte évente átlagosan a népesség 10%-a betegszik meg – különösen veszélyeztetettek az idősek, a krónikus betegek, a várandósok és a gyermekek. A fertőzés a közösségbe járó (óvoda, iskola) gyermekek között terjed leggyorsabban, járvány idején általában 3 gyermek közül 1 megfertőződik. Mivel a vírus gyorsan terjed, a kiskorúak családtagjai is nagyobb valószínűséggel kapják el a betegséget.

Ennek következtében a kórházak gyorsan megtelnek az influenzásokkal, és a betegség továbbterjedését megelőzendő a kórházak látogatási tilalmat rendelnek el. Az ilyenkor kórházba kerülő gyerekek mindennapjait tehát nemcsak az idegen környezet, a rossz közérzet, de még szeretteik hiánya is megnehezíti. A K&H gyógyvarázs program a mese jótékony hatását segítségül hívva könnyíti meg a gyermekek kórházi tartózkodását.

 A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program – amelynek keretében a tavalyi év folyamán 4.800 meseolvasás valósult meg az ország 39 kórházában - 2013 decemberében webes meseolvasással bővült. Az új programelem lényege, hogy a mesék gyógyító ereje immár a weben keresztül is hathat, hiszen bármi beküldheti kedvenc mesését, ami a K&H gyógyvarázs YouTube csatornán jut el a beteg gyerekekhez. A webes meseolvasás segítségével a mese akár óriási hóesés, elzárt utak és látogatási tilalom esetén is eljut a kis betegekhez. 

„A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben kezdeményezést azért indítottuk, hogy a mese gyógyító ereje idő- és térbeli határok nélkül eljuthasson az országban minél több beteg gyerekhez” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „A kezdeményezés rendkívül sikeres volt, az eddig feltöltött 60 mesevideót mostanáig közel 6600 alkalommal nézték meg a kórházban lévő beteg gyerekek. A program most ismét nagyon aktuálissá vált, hiszen nem engedi, hogy a látogatási tilalom gátat szabjon a gyógyító mesék áradatának. A programhoz csatlakozó 20 kórház gyermekosztályán a kis betegek bármikor bekapcsolhatják a számítógépet, és megnézhetik a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján a számukra legkedvesebb történeteket.  Mindenkit bátorítok tehát arra, hogy gondoljon, kórházi ágyban fekvő gyerekekre, és egy saját mesevideó elkészítésével járuljon hozzá gyógyulásukhoz! A program révén azok a hozzátartozók, akik a látogatási tilalom miatt nem tudnak bemenni a kis beteghez, videón keresztül is elmondhatják a kicsi kedvenc történetét. Így, bár nem foghatják meg egymás kezét, a gyógyító szó elér hozzá a képernyőn keresztül.”

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben programhoz bárki csatlakozhat, mindössze annyit kell tennie, hogy egy videó rögzítésére alkalmas berendezéssel felveszi, amint kedvenc meséjét mondja el a beteg gyerekeknek, majd a kész felvételt egy rövid regisztráció után feltölti a khgyogyvarazs.hu oldalra. A legjobb mesevideókat bárki megtekintheti a K&H gyógyvarázs YouTube csatornáján.

K&H gyógyvarázs 

A K&H Csoport, a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója 2013-ban 10. alkalommal hirdette meg K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen a nyertes gyermek-egészségügyi intézmények műszertámogatásban részesültek. A program ezen felül kiterjed a beteg gyermekek lelki egészségének javítására is, szórakoztató programelemekkel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogatnak el a programban résztvevő intézményekbe, illetve küldhetnek mesevideót a beteg gyermekeknek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra bárki regisztrálhat a http://www.khgyogyvarazs.hu/ oldalon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelőbb helyszínt és időpontot, vagy fel tudja tölteni felvételét.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 220 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését közel 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2576 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,2 milliárd HUF

K&H Biztosító
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 115,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd HUF

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130