lakásfelújításra megy a személyi kölcsönök harmada

Egyre többen érdeklődnek a K&H személyi kölcsön iránt. Folyamatosan nő a kölcsönt igénylők és felvevők száma. A felvett kölcsön átlagos összege 20 százalékkal megnőtt az utóbbi hónapokban, az ügyfelek átlagosan 800.000 forintos kölcsönt kérnek és kapnak, amit harmaduk lakásfelújításra költ.

Vélhetően hosszabb ideje halogatott vásárlásokat, elhalasztott célok megvalósítását is segítik azok a személyi kölcsönök, amelyeket a K&H-nál vettek fel az utóbbi hónapokban, ahol 20 százalékkal nőtt meg a felvett kölcsön átlagos összege. Futamidőben a 4 év a leggyakoribb.

„A tavaszi, nyári lakásfelújítási időszak még érezteti hatását a személyi kölcsönöknél, a kölcsönt felvevők 30 százalékának az otthonának felújítása volt a cél, az ügyfeleink 17 százaléka pedig az autóvásárláshoz szükséges összeget egészített ki személyi kölcsönnel. Családi esemény megszervezéséhez, korábbi adósság rendezéséhez 11-12 százalék kérte a kölcsönt, és ugyanennyien költötték tartós fogyasztási cikk vásárlására is” – mondja dr. Bába Ágnes, a K&H Bank Lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

„Korábbi kutatásaink szerint a gyors és egyszerű igénylési folyamat a legfontosabb az ügyfeleknek. Népszerű, mert nincs szükség ingatlanfedezetre, így könnyebb hozzájutni, hiszen ez a kölcsönigénylési folyamatot is jelentősen felgyorsítja. Fontos még a kiszámíthatóság, fix törlesztőrészlettel könnyebben tudják tervezni a családi költségvetést” – tette hozzá dr. Bába Ágnes.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu