labda után futó gyerekektől tör ki a frász

az iskolai szünet alatt megszaporodnak a balesetek

Mától megkezdődött az iskolai nyári szünet, így újabb veszélyforrásként megjelentek az utakon a gyerekek: ki az úttesten kerékpározik, ki a labdája után fut, mindenesetre az autósoknak ismét fel kell készülniük arra, hogy bármikor padlófékezniük kell egy váratlan helyzet miatt. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nyári szünetben átlagosan 20 százalékkal több a baleset, mint az év egyéb időszakaiban. A szülők felelőssége is nagy: meg kell tanítani utódaiknak az alapvető közlekedési szabályokat. Ehhez nyújt segítséget a K&H Biztosító.

Az elmúlt évek statisztikai adatai szerint a nyári iskolai szünet idején – június-augusztusban – átlagosan 20 százalékkal több baleset történik, különösen a szünidő első napjaiban. Ilyenkor ugyanis a gyerekek könnyen válnak felelőtlenné, a játékra, társaikra figyelnek.

A legtöbb baleset a végtagtörés; biciklizés, rollerezés, görkorcsolyázás közben könnyen megsérülnek a gyerekek. Bár a még rutintalan kerekezők könnyen elesnek, megfelelő védőfelszereléssel csökkenteni lehet a kockázatot. Mindig viseljenek a gyerekek bukósisakot, emellett ajánlott a térd-, könyök- és csuklóvédő viselése is.

Fokozottan figyelni kell játszóterek, parkok környékén, mivel a gyerekek bármikor az úttestre szaladhatnak egy elgurult labda után. A szülők felelőssége, hogy megtanítsák gyermekeiknek az alapvető közlekedési szabályokat: mindig körültekintőnek kell lenni, szétnézni az út szélén, mielőtt átkelnének, ha van, a kijelölt gyalogos átkelőt használják.

Vízparton, medence mellett kisgyerekeket nem szabad egy percre sem egyedül hagyni, nehogy belefulladjanak a vízbe. A nagyobbaknak is érdemes felhívni a figyelmét arra, hogy a medence körül a csúszós csempén nem szabad rohangálni, mert könnyen balesetet szenvedhetnek.

Gyakoriak a vegyszerek okozta balesetek is, ezért mindenféle vegyszert, gyógyszert elzárva kell tartani, nemcsak nyáron, de egész évben a gyerekek elől.

A táborokban, nyaralás alatt kedvelt tevékenység a szabad tűzön, bográcsban főzés, szalonna sütés. A gyerekeket tanítsuk meg, hogy a tűz körül veszélyes tartózkodni, nem szabad rohangálni, nehogy égési sérüléseket szerezzenek.

„Évről évre ugyanazt mutatják a statisztikák: az iskolai szünet kezdetével ugrásszerűen megnő a balesetek száma, a leggyakoribb okok pedig a végtagficamok, törések voltak. A lakásbiztosítás mellé ezért kiegészítésképpen érdemes a gyermekünkre balesetbiztosítást kötni.” – mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet- és bankbiztosítási üzletágának vezetője.

A balesetek mellett a másik veszélyforrás a különböző betegségek. Nyáron tipikus a kullancscsípés, ezért ha fás-füves területen járunk, akár napközben is, de este mindenképp vizsgáljuk át a családtagokat, az első 4 órában ugyanis még nem juttat méreganyagot a kullancs a szervezetbe.

Ahogy télen a vírusok, nyáron a bakteriális fertőzések a jellemzőek, különösen a nagy melegben gyorsan megromló élelmiszerek miatt. Gyakori a szalmonellafertőzés, a gyomorrontás. Figyeljünk ezért oda az élelmiszerek tárolására, különösen a tojásra.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 228 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. március 31-én: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint 
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2550 milliárd forint 
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,2 milliárd forint 

K&H Biztosító 
2013. március 31-én: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 111,5 milliárd forint 
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,9 milliárd forint 
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu