labda helyett mesekönyvek a kézben

K&H mesedoktorokká váltak a kézilabdás lányok

Kirsner Erikának, Soós Viktóriának és Temes Bernadettnek a kemény edzések mellett a beteg gyerekekre is jut ideje. A lányok a Gottsegen Országos Kardiológiai Intézetben váltak mesedoktorokká, hogy a mese fantáziavilágába repíthessék a Gyermekszív Központ beteg gyerekeit.

Válogatott kézilabdázókról lévén szó, a lányok hozzá vannak szokva a sportesemények előtti izgalmakhoz és felkészüléshez. Mesedoktori szerepükhöz is hasonló profizmussal álltak hozzá: már hetekkel az esemény előtt megkezdték az előkészületeket, plüss állatokat vásároltak, pénzgyűjtést szerveztek, és gondosan kiválasztották a legjobb meséket azért, hogy gólpasszok helyett ezúttal minél több gyermekmosolyt gyűjthessenek be.

Kirsner Erika, válogatott kézilabdázó egy 5 éves kislány és egy 8 hónapos kisfiú édesanyja, így különösen érzékeny a beteg gyermekeket érintő témák iránt. Főleg mióta kislányával átélte a kórházi létet: „Molli 2 éves volt, amikor motorozás közben elesett, és felrepedt a szája. Soha nem felejtem el a kislányom keserves sírását, és azt az ijedtséget, ami akkor körülvett bennünket. A kórházba érve azonban kedves nővérek és mesefigurás falak fogadtak bennünket, ami szerencsére Mollit perceken belül megnyugtatta. Magam is meglepődtem, hogy milyen nagyszerű hatással tud lenni egy-egy kedves mesehős a gyerekekre. Ezt a megnyugtató, pozitív érzést szeretném átadni a Gyermekszív Központ kis betegeinek a meseolvasás segítségével.”

Nemcsak a lányok izgultak a nagy találkozás előtt, a gyerekek is nagyon várták a példaképek érkezését. Vincze Beatrix, a Gyermekszív Központ vezető főnővére elmondta, hogy a kis betegekkel együtt ő is nagyon örül a sportolók látogatásának: „A kézilabdázók jelenléte megtörte a kórházi lét monotonitását, a gyerkőcök a meseolvasás hatására egy kis időre elfeledkezhettek a betegségükről” – tette hozzá.

„Nagyon jó érzés volt mesét olvasni a gyerekeknek, úgy érezzük, sikerült felvidítanunk őket. Buzdítunk mindenkit, hogy élje át ezt az élményt, fantasztikus!” – tette hozzá Soós Viktória és Temes Bernadett válogatott kézilabdázó.

A Gottsegen Országos Kardiológiai Intézet a kezdetektől, 2013 óta tagja a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programnak, melynek keretében idén ősztől országszerte 49 egészségügyi intézmény várja az önkéntes meseolvasókat. Aki nem tud személyes elmenni, de szeretne meseolvasással örömöt okozni a kisbetegeknek, annak lehetősége van a K&H gyógyvarázs online mesetárba feltöltött videón keresztül mesét küldeni 40 kórház gyermekeinek. A személyes és a webes meseolvasásra bárki jelentkezhet, aki betöltötte 14. életévét!

További információ a khgyogyvarazs.hu oldalon!

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 884 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. második negyedév:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 242 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 610 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 23 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. második negyedév:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  12,18 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 159,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,43 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint

Kapcsolattartó

Józsa Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390/116
  • r.jozsa@well.hu