középtávon ígéretesek a részvénypiacok

„Új, eddig nem látott befektetési szerkezetet kínál a K&H Alapkezelő a hazai befektetők számára, ami a jelenleg alacsony szinten lévő tőzsdei árfolyamok újbóli emelkedése esetén prémium hozamot nyújt az ügyfelek részére. A K&H növekedés plusz származtatott alap megoldás lehet azoknak a befektetőknek, akik a rövid távú kockázatok miatt óvatosak, és távol maradnak a részvénypiacoktól, középtávon azonban részesülni szeretnének a részvényárfolyamok emelkedéséből” - mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A tavaly év elején még pozitív növekedési kilátásoknak és az optimista befektetői hangulatnak köszönhetően jól teljesítő részvénypiacok a recessziós félelmek erősödésével a második félévben jelentős lejtmenetbe kezdtek. Habár a növekedés körüli aggodalmak idén nagyon sokat enyhültek, a tőzsdék eddig csak részben dolgozták le a nyári-őszi visszaesést. A növekedési kilátások egyelőre globális szinten is visszafogottak, ezért idén még mérsékelt hozamokra lehet számítani a tőzsdéken, középtávon azonban már pozitív elmozdulás várható a jelenlegi szintekről.. Különösen az unió tekintetében a kockázatok beárazása miatt már vonzó szintre süllyedtek az árfolyamok, a feltörekvő piacok pedig stabil pénzügyi helyzetük és kedvező növekedési kilátásaik miatt vonzók.

A K&H Alapkezelő ezért egy olyan új befektetési alapot indít, amely ebben a bizonytalan, ugyanakkor a részvénypiacok szempontjából ígéretes időszakban lehetőséget nyújt a befektetők számára, hogy részesüljenek a nemzetközi tőzsdék pozitív teljesítményéből, 100%-os tőkevédelem mellett. „A K&H növekedés plusz származtatott alap 30 olyan nemzetközi nagyvállalat részvényeit tartalmazza, amely a maga területén kiemelkedően jól teljesít. Az alap különlegessége, hogy amennyiben a futamidő végén a tőzsdei árfolyamok növekedése meghaladja az 5%-os küszöbértéket, úgy az alap ezen felül további 30%-os prémium hozamot fizet, maximális hozam korlátozása nélkül” – magyarázta Zobor Zsuzsanna.

„Mivel az idei évben érvényben maradtak a hosszú távú megtakarításokra vonatkozó adókedvezmények, ezért továbbra is azt javasoljuk, hogy érdemes tartós befektetési számlán, illetve nyugdíj-előtakarékossági számlán elhelyezni a megtakarításokat. Így tbsz esetén a felhalmozási évet követő 3. év után kamatadó-kedvezmény, 5 éves elhelyezés esetén pedig teljes adómentesség vehető igénybe, míg nyesz esetében a kamatadó-mentesség mellett további állami támogatás is igényelhető” – javasolja a befektetési szakember.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, a pályázati tanácsadásra, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 420 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 203 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2977 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,1 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2011. szeptember 30-án:
teljes kezelt vagyon: 774 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 120 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 629 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR Ügynökség
  • 350 7390/118, 30/221-3611
  • 350 7393
  • e.csordas@well.hu
  • www.kh.hu