Közel 5 millió forint karácsonyra

Idén négy gyermek-egészségügyi intézmény részesül a K&H gyógyvarázs program karácsonyi támogatásából

Karácsonyi ügyfélajándék helyett immár 10. alkalommal bővíti a gyermek-egészségügyi intézmények eszközparkját a K&H Csoport. Az adományt idén egy budapesti és három vidéki intézmény kapta, hogy minél hatékonyabban helyt tudjanak állni az ünnepek alatt is.

Az ügyfeleknek szánt karácsonyi ajándékok összegét – 4 863 000 Ft-ot – ajánlotta fel a K&H négy egészségügyi intézmények. Ez immár a 10. év, hogy a K&H Csoport ily módon a beteg gyermekek gyógyulásához és a gyermek-egészségügyi intézmények hatékonyabb működéséhez járult hozzá a karácsonyi ünnepek alkalmából. Az elmúlt 10 év alatt összesen összesen 38 intézmény kapott 87 millió forint értékben orvosi műszereket a Csoport karácsonyi támogatásából.

„Ma már sok cég ajánlja fel a partnerei, ügyfelei megajándékozására szánt összeget jótékony célra. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a K&H ebben is úttörő szerepet tudott betölteni, hiszen a K&H gyógyvarázs program 10 évvel ezelőtti indulása óta ez bevett gyakorlattá vált nálunk” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Mindemellett hihetetlen jó érzés arra gondolni, így karácsony közeledtével, hogy ismét tehettünk valami hasznosat, és segíthettünk valakiken, akik igazán megérdemlik.”

A K&H gyógyvarázs idei, közel 5 millió forintos karácsonyi eszköz és műszeradományát a következő intézmények kapták:

  • Kiskunhalasi Semmelweis Kórház

  • Kisteleki mentőállomás

  • Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért

  • Velencei mentőállomás

A kisteleki és a velencei mentőállomás a gyerekek rögzítéséhez, állapotfelméréséhez, a helyszíni ellátáshoz szükséges eszközöket, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház belgyógyászati, traumatológiai, valamint sebészeti eljárások során használandó műszereket, míg a Vadaskert Alapítvány a vér oxigénszint mérésére alkalmas eszközt vásárolhatott az elnyert összegen.

A velencei mentőállomás vezetője külön kiemelte, hogy a karácsonyi támogatás jelentőségét az időzítés szempontjából.  „Kevesen gondolnak bele, hogy az ünnepek közeledtével megnő a balesetek száma.  A karácsonyi égők, gyertyák, de akár egy halszálka is veszélyforrást jelenthet a gyerekek számára.  Ezért különösen fontos, hogy ilyenkor megfelelően fel legyünk szerelve a gyermekek vizsgálatához, ellátásához szükséges eszközökkel.  Továbbá olyan sérülések is  előfordulnak, amik igazán csak a téli hónapokban jellemzőek, különösképpen ha az idő hidegre fordul, és  befagy a tavak vize. A téli sportok szerelmesei, köztük gyermekek, ilyenkor ezrével lepik el a velencei tavat is, és halmozottabban fordulnak elő a végtagsérüléssel járó balesetek. Valamint kezdődik a téli szünet, jön a szilveszter, a közlekedésre még jobban oda kell figyelni. Ezért ennél jobbkor nem is érkezhettek volna ezek az eszközök! ” – mondta el Muharos Attila.

A K&H Csoport a K&H gyógyvarázs program égisze alatt 2004 óta összesen 479 millió forint értékben biztosított orvosi eszközöket és berendezéseket 263 kórháznak és mentőállomásnak.

a K&H gyógyvarázs pályázatról
A K&H Csoport, társadalmi felelősségvállalásának részeként, immár egy évtizede kiemelt figyelemmel kezeli a gyermekegészségügyet, így kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mára egy számos kezdeményezést összefogó komplex programmá vált, amely az elmúlt 10 évben 127 kórház és 131 mentőszolgálat munkáját támogatta különböző műszerekkel és berendezésekkel, több mint 477 millió forint értében.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 220 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését közel 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2576 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,2 milliárd forint

K&H Biztosító 
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 115,6 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • 06 (1) 350 7390 /130