közel 1 milliárd forintos beruházást finanszíroz a K&H Kunszentmártonon

új gyártócsarnokkal bővült az NP Hungária Kft.

A feldolgozóipar bővülése Jász-Nagykun-Szolnok megyében is utat tör magának. A megnövekedett vevői megrendelések kiszolgálása érdekében a térség egyik legnagyobb gyártó cége, az NP Hungária Kft. a Sintex NP leányvállalata közel 1 milliárd forintos beruházással bővítette termelési kapacitását. A hőre keményedő és hőre lágyuló műanyagok gyártásával foglalkozó cég ma felavatott új gyártócsarnokának megvalósítását a K&H finanszírozta. 

Az ipari cégek, ezen belül is a feldolgozóipar teljesítménye hagyományosan komoly szerepet játszik Magyarország GDP növekedésében. A legfrissebb KSH adatok alapján 2017 második negyedévében a feldolgozóipar hozzáadott értéke 3,6%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest. Ez a trend a Jász-Nagykun-Szolnok megyei cégek beruházásaiban is tetten érhető: „Az elmúlt három évben folyamatosan nőtt értékesítésünk, főként az elektromos ipar bővülésének köszönhetően. Ahhoz, hogy eleget tudjunk tenni a megnövekedett megrendelés-állománynak, egy teljesen új gyártórész létrehozására volt szükség” – mondta el Fabrice Burdin, a hőre keményedő és hőre lágyuló műanyagok gyártásával foglalkozó NP Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a közel 1 milliárd forintos gyártócsarnok mai felavatásakor.

A 2016 szeptemberében kezdődött, több mint 3 millió eurós beruházás célja a már meglévő, 8.000 m2 területű gyártócsarnok megduplázása volt. A gyártókapacitás növelése mellett azonban a technológiai fejlesztésre is törekedett a cég, hiszen a munkaerő-hiány miatt az automatizálás fokozása is feltétele annak, hogy a nagyobb volumenű és egyre gyorsabb kiszállítást igénylő vevői megrendeléseket is megfelelően ki tudják szolgálni.

„Ilyen jellegű projekt finanszírozásánál a Bank a tervezett beruházás paramétereinek és a hitelfelvevő cég gazdasági és pénzügyi helyzetének ismerete mellett arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy tájékozódjon a beruházás által létrejött plusz termelő kapacitás felvevőpiacáról, valamint a fejlesztés regionális és gazdasági hatásairól. Az NP Hungária Kft. és a K&H Bank között régóta fennálló szoros együttműködésnek köszönhetően látjuk a társaság életében jelenleg történő eseményeket és jövőbeli elképzeléseket is, így szakmailag felkészültek vagyunk, hogy proaktívan, üzleti partnerként támogassunk egy ekkora fejlesztést”  - mondta el Patrick Van Overloop, a beruházást finanszírozó K&H Üzleti ügyfelek divíziójának vezetője.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9051
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu