komplett belföldi nyaralás K&H SZÉP kártyával: több mint 2700 településen, több ezer új elfogadóhely

Idén nyáron is erőteljes növekedést hozhat a SZÉP kártya használatban a belföldi turizmus. A gyenge forint és a magas üzemanyagárak mellett várhatóan többen választják majd a belföldi pihenést, így júliusban és augusztusban akár az év első hónapjainak többszörösét is elérheti a SZÉP kártyás fizetések értéke. A belföldi kikapcsolódást segítheti, hogy idén több ezer új K&H SZÉP kártya elfogadóhely és több mint 200 új település csatlakozott a programhoz, így már összességében közel 40 000 helyszínen és az ország több mint 2700 helységében fizethetünk vele a nyári élményekért.

A július 1-ig tartó élelmiszervásárlási lehetőség látványosat lendített a SZÉP kártya használaton, de a belföldi turizmus hatása is évek óta igen jelentős: éves szinten júliusban és augusztusban a legmagasabb a K&H SZÉP kártya használat, az év előző hónapjaihoz képest, a forgalom akár a két-háromszorosára is növekedhet. Ezt idén tovább erősítheti a 400 forint felett is járó euró árfolyam és az igencsak magas üzemanyagárak. A belföldi kikapcsolódáshoz a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek számának rohamos bővülése is hozzájárulhat, hiszen szinte az ország minden pontján számtalan kikapcsolódási lehetőségre felhasználható.

legfelkapottabb SZÉP kártya pihenőhelyek

Az erőteljes belföldi turizmusnak valamint a pandémia miatt felhalmozódott juttatásoknak köszönhetően tavaly nyáron közel másfélszer (149%) többet költöttek a K&H SZÉP kártyabirtokosok a szállás alszámláról, mint az ezt megelőző 2020-as évben. Budapest, Siófok és Balatonfüred - 2021-ben ezek voltak a legkedveltebb úti célok, emellett a Balaton nyugati csücskébe - Zalakaros, Sárvár, Hévíz - és a kelet-magyarországi fürdőközpontba, Hajdúszoboszlóra látogattak el legtöbben. Az idei évben azonban akár új kedvencekkel is bővülhet a rangsor, mivel több mint 200 új település csatlakozott a K&H SZÉP kártya programhoz, az elfogadóhelyek száma pedig több ezer új helyszínnel bővült, ami összességében már a 40 ezerhez közelít.

mindenre is felhasználható

SZÉP kártyával jóformán egy komplett nyaralást megvalósíthatunk, hiszen a szállás és az étkezés mellett szabadidős programokra is fel lehet használni, így fürdőbelépőt, állatkerti látogatást vagy szabadtéri színházi előadást is fizethetünk vele. Emellett igazi kuriózumokra is fordíthatjuk a juttatást, hogy felejthetetlenné tegyük a belföldi kikapcsolódást. Ilyen lehet az éjszakai élményfürdőzés, a gokartozás, egy sétarepülés a város felett, a hőlégballonozás, a csillagászati megfigyelés vagy akár a felkapott jurtaszállások kipróbálása.

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu