kis spórolással egy hét belföldi út így nyaral a magyar fiatal

Kis spórolással legfeljebb egy hetet tölt pihenéssel az átlagos magyar fiatal. A K&H pályakezdők jóléti indexe kérdéseire adott válaszok szerint a vízpartot választják a legtöbben, de nőtt azoknak az aránya, akik külföldön élő rokonaikat látogatják meg.

Nyaralási szokásaikról is kérdezték a K&H pályakezdők jóléti indexe felmérése során a fiatalokat. A válaszokból kiderült, a 19-29 éves városi fiatalok közel fele nem volt, és nem megy nyaralni. Úgy tűnik, a fiatalok a teljes lakosságnál szerencsésebbek ezen a téren. A KSH 2013. évi, nyaralásokról szóló adatai alapján a magyar lakosság kétharmadának nincs pénze arra, hogy utazzon. Egy átlagos nyaralásra 8,3 napot szánnak a fiatalok, de 60 százalékuk 7 napot vagy kevesebbet nyaral, a maximum kéthetes nyaralást negyedük említi, ennél hosszabb utazás már csak a fiatalok töredékének fér bele az idejébe vagy a költségvetésébe.

kis spórolást megér a nyaralás

A fiatalok átlagosan 79 ezer forintot költenek nyaralásra, de közel felük csak 50 ezer forint alatti összeget szán ilyen célra. Közel 70 százalékuk maga teremti meg a nyaralásra a pénzt, és csak 20 százalék körüli azoknak az aránya, akik teljes egészében vagy többségében a szülők támogatására hagyatkoznak ezen a téren. A diákoknak jóval több szülői segítség jut a nyaraláshoz, csak negyedük utazik teljesen saját pénzből.
„Nyaralni többségében a fiataloknak az a rétege megy, akiknek nem kell különösebben spórolni erre, vagy legfeljebb 3 hónapig tesznek félre. Ebben a korosztályban alacsony azoknak az aránya – mindössze 32 százalék – akik megtakarítanak. A megtakarítók 39 százaléka azért tesz félre, hogy legyen tartaléka, 35 százalékuk lakásra gyűjt, és 24 százalékkal állnak a harmadik helyen az utazásra félretevők” – mondja dr. Bába Ágnes, a K&H Bank Lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

vízpart a nyerő, de a külföldön élő rokonokat is egyre többen látogatják

A nyaralók aránya Budapesten 68 százalék, míg Kelet-Magyarországon 47 százalék, a kisebb városokban pedig csak 44 százalék. A fiatalok ötöde külföldre tervezi a nyaralást, vagy már túl is van rajta. 44 százalékuk belföldön nyaralt vagy teszi majd eztán, míg a KSH adatok szerint a teljes lakosság harmadának volt belföldi úti célja. Elfoglaltságként mind külföldön, mind belföldön a vízparti pihenés a nyerő, amit a kirándulás és túrázás követ. Az elmúlt év adataival összehasonlítva viszont duplájára (15-ről 31 százalékra) nőtt azoknak az az aránya, akik a rokonlátogatást jelölték meg a külföldi utazás céljaként. A férfiak 18 százaléka említette, hogy a szabadsága alatt otthon marad, a nőknek csak 5 százaléka mondta ugyanezt.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu