készüljünk együtt a Black Friday-ra! extra pénzvisszatérítés jár annak, aki hitelkártyával vásárol

November 27-én minden a vásárlásról szól: Black Friday, magyarul Fekete Péntek, azaz a vásárlási láz napján jelentős árcsökkenéssel lehet műszaki cikkeket, ruhákat vásárolni. Idén ráadásul megéri hitelkártyával fizetni, mert a K&H akciója keretében extra pénzvisszatérítés jár a hitelkártya használóknak. Az elmúlt években jelentősen átalakultak a kártyahasználati szokások. Míg korábban inkább a férfiak vásároltak hitelkártyára, ma ez már inkább a nőkre jellemző. Átlagosan havonta hétszer, 50 ezer forint körüli összeget költünk hitelkártyáról. A K&H adatai szerint év végén 25 százalékkal megnő a hitelkártya költések száma. Készüljünk okosan a pénzköltésre!

Az Egyesült Államokban évek óta szabadnapot vesznek ki az emberek a Black Friday napján, hogy 50-60-70 százalék árengedménnyel jussanak műszaki cikkekhez, ruhákhoz és egyéb akciós termékhez. Magyarországon először tavaly tört ki hatalmas vásárlási láz, amikor az egyik nagy online webáruház Black Friday-t hirdetett. A vásárlások összértéke meghaladta az 1,7 milliárd forintot, a kedvezmények összege pedig az 550 millió forintot. Elsősorban a háztartási gépek, televíziók, mobiltelefonok, tabletek fogytak, valamint a játékok és babafelszerelési cikkek. Tavaly a vásárlások 11 százaléka mobileszközön keresztül történt.

Idén november 27-re esik a Black Friday napja. Mivel közeledik a karácsony, érdemes előre átgondolni, milyen termékeket szeretnénk megvásárolni akciósan akár magunknak, akár szeretteinknek, és okosan megtervezni előre a költéseket.

A K&H adatai szerint év végén 25 százalékkal megnő a hitelkártya költések száma. Míg 2010-ben még a férfiak használtak gyakrabban hitelkártyát, az utóbbi három évben ez a trend megfordult és inkább a nők költekeznek így. Az átlagos hitelkeret 322 ezer forint. Jellemzően havonta 7-8 alkalommal fizetünk hitelkártyával, átlagosan összesen 50 ezer forintot egy hónapban.

A kibocsátott hitelkártyák alapján a teljes lakosságnak Magyarországon közel 200 milliárd forint értékű hitelkerete van kihelyezve. Ez tartalmazza azokat a hitelkártyákat, amelyeket használnak és azokat is, amelyek kihasználatlanul vannak a kártyabirtokosok tulajdonában. „Sokan nem tudják, hogyan lehet a legjobban kihasználni a hitelkártya nyújtotta előnyöket, esetleg félnek, hogy kifutnak a kamatmentes periódusból és inkább nem használják a kártyát. A hitelkártya működésénél ugyanis fontos szerepet kap a határidők betartása. A Bank pénzét meghatározott ideig, általában 45 napig használhatják az ügyfelek ingyenesen, azaz addig nem számolnak fel kamatot a kihasznált összegre, amennyiben a fizetési határidőig teljes egészében visszatöltik azt” – figyelmeztet dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a tudatos kártyahasználók emellett számos előnyhöz jutnak, akár az éves kártyadíj többszörösét visszakaphatják pénzvisszatérítés keretében.

A K&H ráadásul idén egy különleges akciót hirdet a Black Friday-hoz és a karácsonyhoz kapcsolódóan: november 27 és december 20 között minden ruházati és cipő vásárlás után, amennyiben az ügyfél K&H lakossági hitelkártyáját használja, 15 százalékos, maximum 3000 forint extra pénzvisszatérítést kap a szokásos kedvezményeken felül. Az akció ideje alatt új hitelkártyát igénylőknek pedig elengedik az első éves kártya díjat.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 935 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. június 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt években mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 185 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 509 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 15,9 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu