keressük a legjobb hazai családi vállalatokat

idén is pályázható a K&H családi vállalatok kiválósági díj

A családi vállalkozások hosszú távon fenntartható működése a társadalom és a gazdaság fejlődéséhez egyaránt nélkülözhetetlen. A K&H ezért idén is várja a K&H családi vállalatok kiválósági díjra azon cégek jelentkezését, akik a sikeres működés mellett a családi értékek megőrzését, a generációváltást és a társadalmi felelősségvállalást is beépítik stratégiájukba. 

A családi vállalatok meghatározó szerepet töltenek be a gazdaságban, jó példa erre Németország, ahol ezen cégek egy olyan erős és stabil réteget alkotnak, hogy a német tőzsde családi vállalatokat magába foglaló indexe (DAXplus Family Index) rendre meghaladja a teljes gazdaságra vonatkozó index növekedését. A szektor gazdasági súlyát az Európai Parlament is elismeri, hiszen állásfoglalása szerint ezen vállalatok szerepe nélkülözhetetlen az európai és a nemzetközi piacokon és gazdaságokban egyaránt.

„Magyarország számára is fontos a családi vállalatok gazdasági súlyának növelése az elkövetkezendő 5-10 évben. Addig azonban számos kihívással kell szembenéznie a szektornak, ugyanis nálunk elsősorban az elmúlt 30 évben jöttek létre és terjedtek el a családi vállalatok. A rendszerváltást követően az addig néhány ezer, úgynevezett „maszek” cégből álló szektor több mint a hétszeresére bővült, és a vállalkozások alapítói jellemzően az akkori 30-40 éves korosztályból kerültek ki. Éppen ezért az utódlás kérdése az elmúlt években egyre égetőbb témává vált, és az elkövetkezendő egy évtizedben még biztosan aktuális marad. Emellett számos terület van még, ahol támogatásra lehet szüksége a szektornak, ilyen például a tudatos stratégiai tervezés, a családi értékek beépítése a vállalatvezetésbe vagy a cég elkötelezettségének erősítése a gazdaság és társadalom iránt” – mondta el Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok szakértője.

„Meglátásunk szerint a családi vállalkozások létrehozása és fenntartható működése a gazdaság és a nemzeti kultúra fejlődéséhez egyaránt hozzájárul, ugyanakkor hosszú távú elköteleződést is jelent. Kiemelt figyelmet fordítunk ezért a szektorra, aminek részeként tavaly hagyományteremtő jelleggel életre hívtuk a K&H családi vállalatok kiválósági díjat a példamutató üzleti gyakorlattal bíró családi cégek elismerésére” – mondta el a szakember. „A tavalyi pozitív fogadtatást követően idén is folytatjuk kezdeményezésünket, és az alábbi három kategóriában várjuk a cégek jelentkezését: sikeres és fenntartható hosszú távú stratégia, a családi értékek beépítése a vállalatvezetésbe és a generációváltás sikeres kezelése, valamint a cég elkötelezettsége a társadalom iránt, felelősségvállalása a szűkebb vagy tágabb közösségért, amelyben működik” – mondta el Ékes Ákos. A pályázat benyújtásának határideje 2017. október 31.

További információk: https://www.kh.hu/kivalosagi-dij

K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9051
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu