kedvező feltételek mellett is okosan a kölcsönfelvétellel

Az év végén rendszerint megnő az érdeklődés a személyi kölcsönök iránt, amelyekkel az adott évre tervezett célok megvalósítását gyorsítják fel az ügyfelek. A mostani év végén a januártól változó hitelfelvételi szabályok miatt is várhatóak előrehozott kölcsönfelvételek. A kedvező feltételek mellett kínált kölcsönöknél érdemes átnézni, nem alkalmas-e olyan hitel kiváltására, amit még kedvezőtlenebb kamatkörnyezetben vettünk fel – hívja fel a figyelmet a K&H.

„Tapasztalataink szerint év végén amiatt is megnő a kölcsönök iránti kereslet, mert az ügyfelek a havi fizetésen felüli plusz összegeket – például jutalmakat, teljesítményarányos jövedelmet – csak a következő év elején kapják meg. A nagyobb beszerzéseket, az otthonokban tervezett átalakításokat még az év végi ünnepi időszak előtt szeretnék megtenni, általában az ilyen célokra veszik fel a személyi kölcsönt. A tavalyi év hasonló időszakában jellemzően 700 és 800 ezer forint közötti összegű személyi kölcsönt vettek fel az ügyfelek” – mondja dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

Ebben az évben élénkítheti a hitelek iránti keresletet az is, hogy januártól változnak a hitelelbírálás szabályai, ez várhatóan arra készteti a kölcsönfelvételt tervezőket, hogy mielőbb meghozzák döntésüket.

„Korábbi kutatásaink azt is megmutatták, hogy a kölcsönt – ha már emellett döntöttek – gyorsan szeretnék az ügyfelek. Ezért is csökkentettük az igényléstől a folyósításig eltelt időt 48 órára, és lehetőség van arra is, hogy interneten keresztül indítsák az igénylést az ügyfelek. Ez a gyorsaság azonban nem szabad, hogy a megfontoltság rovására menjen. Érdemes átgondolni például azt, hogy több kisösszegű kölcsön felvétele helyett egy nagyobb összegből valósítsuk meg elképzeléseinket, amelyet így akár kedvezőbb feltételek mellett szerezhetünk meg. Ha igazán kedvező kamatozású megoldást találunk, azt is át lehet tekinteni, nem alkalmas-e olyan hitelünk kiváltására, amelyet még egy kedvezőtlenebb kamatkörnyezetben vettünk fel” – hívja fel a figyelmet dr. Bába Ágnes.

A K&H rendkívüli akcióval készült az év végi időszakra. Az ingatlanfedezet nélküli K&H kiemelt személyi kölcsön az év végéig mindössze 9,99%-os kamattal igényelhető,1 millió forintos összegtől, 250 ezer forint keresettel rendelkezőknek. 

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

 

Főbb adataink:

K&H Bank
2014. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 172 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 733 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): -32,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 24,8  milliárd forint

K&H Biztosító
2014. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,9 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 123,9 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,6 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130
  • www.kh.hu