kedvelt nyaralóhelyek tiltólistán

A június 10-ei egyiptomi merénylet is azt mutatja, hogy fokozott elővigyázatosság mellett tanácsos felkeresni az olyan népszerű nyaralóhelyeket is, mint például Törökország vagy Tunézia - hívja fel a figyelmet a Külgazdasági- és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata. Az utazók tudatosságát mutatja, hogy a biztosítási konstrukciók iránti kereslet emelkedik. A K&H Biztosítójánál 2015 első negyedévében 10 százalékkal nőttek az utasbiztosítási díjbevételek. A társaság szerint az ügyfelek egyre nyitottabbak az online kötések felé, és a K&H biztosítójánál a díjbevétel 10 százaléka online kötésből származik.

Öngyilkos merénylő robbantott a népszerű nyaralóhelynek számító Egyiptomban, a Karnak-templom mellett június 10-én, de fokozott elővigyázatosság mellett tanácsos felkeresni számos olyan népszerű nyaralóhelynek számító országokat is, mint például Törökország vagy Tunézia - hívja fel a figyelmet a Külgazdasági- és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata. 

2014-ben a magyarok 16 milliószor lépték át az országhatárt, az egynapos utak száma 3,4 százalékkal csökkent, míg a többnapos utaké 14 százalékkal emelkedett a KSH adatai szerint. A 2014-ben 48 millió napot külföldön töltő magyarok tartózkodási ideje 5,8 százalékkal nőtt 2013-hoz képest. 

„Jól fejlődő szegmens az utasbiztosítás, a lakosság pénzügyi mozgásterének növekedésével ugyanis egyre többen utaznak. A K&H biztosítójánál az utasbiztosítások esetén 10 százalékkal nőtt a díjbevétel 2015 első negyedévében” – közölte Kaszab Attila, a K&H biztosítójának vezérigazgató-helyettese, nem életbiztosítási és működésfejlesztésért felelős vezetője.  

A K&H biztosítójánál 2014-ben 13,2 százalékkal 499 millió forintra emelkedtek az utasbiztosításból származó bevételek, míg 2015 első negyedévében 128 millió forintot tettek ki. A kárkifizetések összege 54 millió forint volt 2014-ben, és 4,5 millió forint 2015 első negyedévében. 

 

hamis bankjegyek, fegyveres összetűzések, elemelt tárcák

Számos, egyébként népszerűnek tartott térséggel, országgal, vagy azok egyes régióival érdemes vigyázni. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata többfokozatú kockázati besorolást tartalmazó listáján olyan, a korábbi években népszerű országok is szerepelnek, mint például Egyiptom vagy Törökország. Előbbi országba 2014-ban turisztikai motivációval 38 ezren, utóbbiba pedig 110 ezren látogattak el, de a szintén népszerű Tunézia fenyegetettsége is növekedett tavaly. A Konzuli Szolgálat szerint Törökországban többek között az egyre szaporodó hamis bankjegy felbukkanásától és manipulált ATM-ektől, míg Mexikóban például a romló közbiztonságtól, lopásoktól, rablásoktól tarthatunk. Rizikósnak számító utazás persze nem csak távoli úti cél lehet, itt van például a szomszédos Ukrajna, amely a politikai feszültségekből adódó fegyveres összetűzések miatt számít veszélyesnek.

utasbiztosítás komoly kiadás helyett 

Azonban még a legkörültekintőbben megszervezett, biztonságos országba való utazásnál is adódhatnak problémák, legyen szó például az iratok elveszítéséről, balesetről, vagy egy egyszerű fogfájásról. „Az orvosi segítség, de az olyan banális dolgok is, mint például az elveszett útlevél pótlása is igen komoly kiadást jelenthet külföldön, ezért is fontos, hogy legyen biztosításunk utazáskor” – fogalmazott Kaszab Attila. Az eddigi legmagasabb összeget – közel 17 millió forintot – a társaságnál combnyaktörés következtében az orvosi ellátásra és hazaszállításra fizették, de a legtöbb esetben iratok pótlására, hazautaztatásra, fogápolási díjakra fizetett a biztosító. 

A szakember elmondta: egyre többen ismerik fel, hogy rengeteg kellemetlenséget spórolhatnak meg maguknak utasbiztosítással, ráadásul ezt pár perc alatt már kényelmesen, online is meg lehet kötni. A K&H biztosítójánál a díjbevétel 10 százaléka online kötésből származik, ezt a megoldást leginkább az 30-35 éves nők favorizálják. A K&H adatai szerint a biztosítást online jellemzően 3-5 nappal az utazás előtt kötik meg az ügyfelek, az igénybe vehető extra szolgáltatások közül pedig a gépjármű assistance a legnépszerűbb. 

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 858 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. március 31-én. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.
A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 189 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint

 

K&H Biztosító
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu