karácsonyi bevásárlás egyetlen érintéssel

PayPassTM kártyák a K&H-nál

A K&H Bank statisztikái szerint decemberben a bankkártyás vásárlások és készpénzfelvételek összege mintegy 10 százalékkal nő meg az előző hónapokhoz képest, a kártyás vásárlások száma pedig 12 százalékkal emelkedik ilyenkor. A karácsonyi vásárlást a K&H a PayPassTM technológiával ellátott, érintés nélküli bankkártyájának bevezetésével teszi egyszerűbbé.

Az új technológiával készülő PayPassTM bankkártyákat nem kell kiadni a kezünkből, elegendő csupán néhány centiméterre az érintés nélküli bankkártyás fizetésre alkalmas terminál elé (POS) helyezni. A tranzakció egy-két másodperc alatt megtörténik, a kártyás fizetés így még gyorsabb és kényelmesebb, jelentősen lecsökken a pénztáraknál történő várakozási idő.
Az érintés nélküli technológiát különösen a kis összegű vásárlásokra célszerű használni. Magyarországon az 5000 forint alatti fizetéséknél PIN kód megadására sincs szükség, és ilyenkor bizonylatot sem nyomtatnak, így a pénztárnál töltött idő még rövidebb lesz. Az K&H PayPassTM kártyákkal 5000 forint feletti összeget is lehet fizetni a szokásos módon, megadva a 4 jegyű PIN kódot, és ekkor már bizonylat is készül.
Jelenleg több mint 25.000 olyan elfogadó hely van Magyarországon, ahol érintés nélkül lehet bankkártyával fizetni. A K&H Bank több mint 8000 érintés nélküli fizetésre alkalmas terminált üzemeltet. A K&H Maestro PayPassTM bankkártya használható hagyományos POS terminálokon is, és alkalmas készpénzfelvételre, internetes vásárlásra valamint mobiltelefon egyenleg feltöltésre is.
A K&H a jövőben minden lakossági Maestro, MasterCard betéti és hitelkártyát K&H PayPassTMbankkártyán fog kibocsátani.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 220 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését közel 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2576 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,2 milliárd forint

K&H Biztosító 
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 115,6 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bánhegyi Katalin

  • 328 9950
  • katalin.banhegyi@kh.hu
  • www.kh.hu