K&H: túl az egymilliomodik befizetésen

dupláztak a befizetős automaták

Idén októberben 77 ezer alkalommal fizettek be az ügyfelek a K&H készpénzbefizetésre alkalmas automatáiba, ez pedig éves szinten 113 százalékos növekedést jelent - közölte a bank. A K&H-nál 2018 első negyedévéig a magyar piacon, egyedülálló módon valamennyi fiókban lesz befizetésre alkalmas ATM. Az ATM-es befizetések növekvő népszerűsége annak is köszönhető, hogy a befizetett összeget a bank azonnal jóváírja a számlán, így a folyamat még gyorsabbá és kényelmesebbé válik.

Jelentős igény van a készpénzbefizetésére alkalmas pénzautomatákra: a K&H 2013 decemberében telepítette első erre alkalmas ATM-jeit, amelyek darabszáma és forgalma azóta jelentősen emelkedett. Utóbbi esetében a tavaly októberi összeghez képest 126 százalékos volt a növekedés. Hasonló mértékben emelkedett az ATM-es befizetési tranzakciók száma is: idén októberben több mint 77 ezer darab ilyen ügylet volt, ez a tavaly októberihez képest 113 százalékos emelkedést jelent. 

„A befizetős ATM-ek indulása óta összesen több mint 1 millió befizetés történt 342 milliárd forint értékben. A jelentős növekedés egyértelműen azt jelzi, hogy a lakossági és kkv-ügyfelek körében komoly igény van erre a lehetőségre. Az ATM-es befizetések növekvő népszerűsége annak is köszönhető, hogy bármikor kerül sor a befizetésre, az összeget a bank azonnal jóváírja a számlán. Tehát akkor is, ha például hétvégi napon éjszaka 10 órakor történik a befizetés. Így a sorban állás elkerülésével és az azonnali jóváírásnak köszönhetően az ügyfelek még kényelmesebben, gördülékenyebben és gyorsabban tudják intézni pénzügyeiket” – mondta Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója.

A jelenlegi 169 darab befizetős ATM sikere miatt a bank további berendezések telepítését tervezi. Az év végéig a számuk 184 darabra nő, 2018 első negyedévére pedig a K&H valamennyi fiókjában találkozhatnak majd az ügyfelek a befizetésre alkalmas ATM-ekkel.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1 800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 624 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít rendszeres megrendeléseket és tevékenységet.

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • +36 1 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu