K&H: rekordot értek el a fiatalok

soha nem látott magasságokban szárnyal a fiatalok elégedettsége

Optimistábbak a fiatalok, mint korábban - derült ki a K&H fiatalok jóléti indexéből, amely 2017 második negyedévében 17 pontot ért el. Ez a felmérés történetében mért legmagasabb érték.  A fiatalok sokkal elégedettebbek voltak az életükkel összeségében, a dolgozó fiatalok pedig az elhelyezkedési lehetőségeket is kedvezőnek látják: 34 százalékuk mondta, könnyen találna állást, ami az eddig mért legmagasabb arány. Ráadásul a többség úgy véli, pont annyi időt tud szeretteivel tölteni, amennyit szeretne.

Sokkal kedvezőbben látják a helyzetüket a 19-29 éves fiatalok: a K&H jóléti indexe az idei második negyedévben 17 pontra nőtt, hasonlóan magas értékre eddig nem volt példa a felmérés történetében. Az aktív keresők, azaz a dolgozó fiatalok véleménye általánosságban javult, de optimistábban állnak az álláskereséshez a munkanélküliek is.

többen elégedettek

A felmérés részletes eredményeiből kiderül, hogy a fiatalok többsége, azaz 83 százalékuk arra számít, hogy az élete a közeljövőben kisebb vagy nagyobb mértékben, de kedvező irányba változik. 34 százalék pedig jelenleg is elégedett és nem is várja, hogy a helyzete romlana a jövőben. Szintén ebben a negyedévben voltak a fiatalok a legelégedettebbek a családra fordítható szabadidő mennyiségével: 60 százalékuk mondta, hogy pontosan annyi időt tud tölteni szeretteivel, amennyit szeretne. Ez az arány az idei első negyedévben még csak 48 százalék volt.  A barátaival és a társasági életének a minőségével a többség (51 százalék) szintén elégedett.

stabil állások, könnyű munkakeresés

Az elégedettséghez hozzájárul a fiatalok munkaerő-piaci helyzete is.  A válaszokból az látszik, hogy az aktív keresők döntő többsége, 64 százaléka stabilnak érzi az állását. Hasonló eredmény utoljára 1 éve, 2016 második negyedévében volt, az előző negyedévben mindössze 55 százalék érezte stabilnak a munkahelyét. A legkedvezőbb helyzetben a budapestiek vannak, körükben 82 százalékos volt a pozitívan gondolkodók aránya. Megbecsültnek azonban már jóval kevesebben érzik magukat a munkahelyükön: a dolgozó fiatalok mindössze 36 százaléka érzi így. Az elhelyezkedési lehetőségeket azonban továbbra is kedvezőnek látják: 34 százalékuk mondta, hogy könnyen találna állást, ami szintén az eddig mért legmagasabb arány.

A dolgozó fiatalok óvatosan nyilatkoztak a fizetésükkel kapcsolatos várakozásaikkal. Emelkedést vár a fiatalok 67 százaléka, ezen belül is 29 százalék infláció feletti növekedéssel számol. Ez az arány 2013 második negyedéve óta a legmagasabb érték. Mindössze 4 százalék tart attól, hogy kevesebb pénzt vihet majd haza.

K&H fiatalok jóléti indexe

A 19-29 éves fiatalok elégedettségét és jövőbeli várakozásait – többek között a lakhatással, munkával, előrelépési lehetőségekkel, oktatással, egészséggel, családdal kapcsolatban – vizsgálja a K&H fiatalok jóléti indexe, amely az idei év első negyedében +17 ponton állt. A kutatásban 300 fiatal vesz részt, az adatfelvétel 2017. június 7-21. között történt.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu