K&H: nem kell több focipálya az országba

Országszerte közel új 500 uszodát és több mint 800 fitnesztermet szeretnének a magyarok a K&H: üzletet ide! programjának adatai szerint. Szintén sokan látnának szívesen mozikat a környékükön, ugyanakkor teniszpályákra, focipályákra vagy színházakra nincs komolyabb igény.

A szabadidő eltöltéséhez leginkább fitnesztermekre és uszodákra lenne szükség Magyarországon - derül ki a K&H üzletet ide! programjának januári összesítéséből. A program keretében egy online térképes felületen bárki bejelölheti, hogy a közelében milyen szolgáltatást vagy üzletet szeretne. 

sláger a fitnesz és az uszoda

A szavazás január végi állása szerint a szabadidő és utazás kategóriában a fitnesztermeket és uszodákat hiányolják a voksolók. A program szeptemberi indulása óta a részt vevők országszerte összesen 820 helyre kértek fitnesztermet, 473 helyre pedig uszodát, gyógyfürdőt vagy wellnessközpontot. Budapesten például 195 uszodát létesítenének a szavazók. A fitnesztermek esetében Győrben és Szegeden is több tucat új egységre lenne szükségük a programban részt vevőknek. Az uszodák és fitnesztermek mellett népszerűek még a mozik: 300 helyre, többek között a Balaton mellé, Szerencsre és Hatvanba is kérték a szavazók.

nem túl népszerű a focipálya

A K&H összesítése szerint ugyanakkor kevesen szeretnének újabb tenisz- és focipályákat az országba. Előbbiből 51 darabra lenne szükség, utóbbiból pedig 48-ra, ami bőven elmarad az uszodák és fitnesztermek eredményétől. A mozikkal szemben a színházak gyengébben szerepeltek, országszerte mindössze 21 helyre javasolták ezt: például Cegléden és Esztergomban jó lenne egy új színház a voksok alapján. 

folytatódik

A K&H: üzletet ide! program célja, hogy valós választ adhasson a kereslet és kínálat alakulására a lakossági igények alapján. A K&H értékelése szerint a külföldön - Belgiumban és Csehországban - már sikerrel alkalmazott program Magyarországon is meghaladta az előzetes várakozásoknál. Január végén az online térképnek már több mint 250 ezer látogatója volt, és közel 48 ezer szavazat jött. A K&H: üzletet ide! az idén is folytatódik, a bank várakozásai szerint az év végén a térképlátogatók száma meghaladja majd a 350 ezret, és addig összesen több mint 20 ezer boltot vagy szolgáltatás helyét jelölik majd meg a szavazók. 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat.  A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül.  A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 705 milliárd forintos állományával rendelkezett.  A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. 

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu