K&H: napi több mint 800 millió forintot költöttek a bankkártyákkal

Rákaptak a bankkártyázásra a K&H ügyfelei. Összesen 245,5 milliárd forintot költöttek a múlt év első tíz hónapjában, ami 27 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Az érintőkártyák jelentik a slágert.

Számottevően nőtt a múlt évben a bankkártyás tranzakciók száma a K&H-nál - közölte a bank. 2016 első tíz hónapjában a kártyákkal lebonyolított forgalom 245,5 milliárd forintra rúgott, ami 27 százalékos emelkedésnek felel meg éves összevetésben. Ezt az összeget 35,5 millió tranzakció során költötték el az ügyfelek, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan több mint 800 millió forint összegű tranzakciót bonyolítottak le és átlagosan közel 7 ezer forint jutott egy vásárlásra. 

A bank szakértői szerint a bankkártyás tranzakcióknál bekövetkezett jelentős bővülés részben annak köszönhető, hogy a jegybanki adatok szerint 2016 első kilenc hónapjában országszerte 3 százalékkal nőtt az úgynevezett POS-terminálok száma, ezzel párhuzamosan pedig jelentősen, 9 százalékkal emelkedett az érintéses elfogadóhelyek száma. 

Az érintéses elfogadóhelyek számának bővülése pedig azért lényeges, mert a K&H három évvel ezelőtt indította el a bankkártyacsere-programját, így 2016 októberéig már több mint 430 ezer érintéses bankkártyát használtak ügyfelei napi bankolásaik bonyolítására. 

A K&H szerint a következő időszakban folytatódik a bankkártyás forgalom látványos növekedése. A bank szakértői szerint 20-25 százalékos lehet a bővülés 2017 végéig. A bővüléshez hozzájárulhat, hogy egy államilag támogatott programnak köszönhetően jelentősen, több tízezerrel nőhet a bankkártya-terminálok száma.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 625 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 33,4 milliárd forint 

K&H Biztosító 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,87 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 155,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,26 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,22 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu