K&H: még több családi napközit, bölcsődét és óvodát!

Bár az előző tanévben egyedül az óvodák száma nőtt az oktatási intézmények közül, a K&H: üzletet ide! program szerint még többre lenne szükség. A szavazatok alapján családi napközikre lenne a legnagyobb igény országszerte, de bölcsődékből és óvodákból is nyílhatna még jó pár. 

Az oktatási intézmények közül egyedül az óvodák száma nőtt az előző tanévben, a KSH adatai szerint 0,4 százalékkal. Úgy tűnik azonban, hogy még mindig nincs elég kisdedóvó az országban. A K&H: üzletet ide! programban kapott vélemények szerint legalább is még több óvodára lenne szükség. Ennél is nagyobb számban hiányoznak családi napközik hazánkban: az oktatás kategória több mint 700 szavazata közül erre voksoltak a legtöbben. A program online térképalkalmazásán a látogatók azt is jelezték, hogy további bölcsődékre is lenne még igény a már meglévők mellett.

A K&H: üzletet ide! program szerint családi napközit hiányolnak például Enyingen a Kossuth Lajos utcában: erre a helyszínre majdnem 100 támogató szavazat érkezett december elejéig. De szükség lenne családi napközire Gyöngyösön a Kőrösi Csoma Sándor utcában, Budapesten a XVI. kerületi Levedi utcában és a XIII. kerületi Forgách közben is. 

A budapesti Levedi utcában nem csak családi napköziből, de óvodából is hiány van, csakúgy, mint a XIII. kerületi Jász utcában, Esztergomban és a soproni Verő József utcában is. Bölcsődét a miskolciak a Fövényszer utcából hiányolnak, míg a piliscsabaiak a Nárcisz utcába tennének ilyen intézményt.

A K&H szeptemberben indította el a külföldön már bevált programot, amely a helyi lakosok tényleges igényeit, keresletét méri fel és kapcsolja össze a kínálattal. Egy online térképen most bárki szavazhat, hogy pontosan hol, és milyen üzletet, szolgáltatást vagy éppen intézményt szeretne látni.

térképen a hiányzó üzletek és szolgáltatások

A kezdeményezést Rajna Gábor, a K&H banki értékesítési igazgatója sikeresnek tartja. Decemberig ugyanis már több mint 250 ezer látogatója volt a térképnek, és közel 47 ezer szavazat érkezett több mint 17 ezer boltra és szolgáltatásra országszerte. A K&H szerint a jövő év végéig mintegy 350 ezer látogató keresi majd fel az interaktív felületet, és 20 ezer fölötti ötletet eredményezhet a program.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 625 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 33,4 milliárd forint

K&H Biztosító 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,87 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 155,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,26 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,22 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • +36 1 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu