K&H: jönnek az új bankkártyák - dizájnváltás plasztikfronton

Eldőlt, hogyan fognak kinézni a K&H bankkártyái a jövőben, miután lezárult a pénzintézet bankkártyatervező pályázata. A Bank külső és belső piackutatás segítségével 79 pályamunkából választotta ki Magyarosi Dóra, egyetemi hallgató terveit. A győztes bankkártyaképek különböző, a K&H arculatához köthető színvilágú geometriai formákat ötvöznek, mindemellett innovativitást és lendületességet sugároznak. A kiválasztott pályázó 500 ezer forint nyereményt kap, tervei pedig ügyfelek százezreihez jutnak el.

„A piackutatáson egyértelműen kiderült, hogy a győztes koncepció bankkártyáit szívesen használnák mindennapjaikban a megkérdezettek. A kártyaképeket egy dinamikus, energikus, fiatalos bank kártyáiként jellemezte a több ezer válaszadó, ráadásul összességében is azt mondták róluk, hogy illenek a K&H márkához. Mindezek az érvek megerősítettek minket abban, hogy a kutatásra küldött koncepciók közül ez a pályamű az, amit választanunk kell a jövő K&H-s bankkártyáinak.” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Magyarosi Dóra tervei érdekesen alkalmazták a geometriai formákat. A tervező elmondta, hogy a koncepciójának fő iránya a fiatalos lendület, amelyre reflektál a grafikákban domináló hullámvonal. A meghatározó szín a kék, amit a meleg árnyalatú narancssárga szín old fel. Központi szerepben a kör áll, mely tökéletességet, nyugalmat és precizitást sugall. A terveken megjelenik még a nyíl is, pontháló kitöltéssel, színátmenettel, vagy éppen három dimenziós térháló elemeként. 

százezrekhez jut el

A K&H felhívására 69-en küldtek be összesen 79 pályázatot. Ebből 40 felelt meg maradéktalanul a feltételeknek, a bank zsűrije azonban szeretett volna minél több pályaműből választani, ezért megnézték az összes beérkezett anyagot. 
Ezt követően a reprezentativitás érdekében egy széleskörű, saját és versenytárs banki ügyfeleket, dolgozókat, illetve azok szegmenseit is tartalmazó mintán végzett piackutatás segítségével választották ki a győztest, aki 500 ezer forintos pénzjutalmat kap, illetve alkotásai széles körben válhatnak ismertté. A győztes bankkártyaterv alapján kibocsátandó plasztikok ugyanis ügyfelek százezreihez jutnak el a jövőben. 

A nyertes a Szent István Egyetem hallgatója.

A K&H lakossági ügyfelei pedig szeptemberig közel 56 millió alkalommal fizettek bankkártyájukkal, összesen közel 388 milliárd forint értékben.

Kapcsolattartó

Somogyi Nóra

LA Communications Kft.
  • +36 30 325 8528
  • somogyi.nora@lacom.hu
  • www.kh.hu