K&H: havi 251 milliót költenek a mobiltárcások

Megközelítette a 4 milliárd forintot a mobiltárcás költések összege a K&H-nál a 2017 novemberi indulás óta eltel 15 hónapban. Ráadásul az aktív mobiltárcás ügyfelek a kártyás vásárlásaik több mint felét fizették okostelefonjukkal. A K&H mobiltárcásai havonta átlagosan 54 ezer forintot, egy-egy vásárlásnál pedig átlagban 4488 forintot költöttek. Az ügyfelekre jellemző egyébként, hogy leginkább 5 ezer forint alatti vásárlásra használják a mobiljukat. A K&H tapasztalatai szerint a mobiltárcás ügyfelek szeretik ezt a megoldást és a jövőben várhatóan egyre többen használják majd a szolgáltatást.

Több mint egy év alatt már közel 4 milliárd forintot költöttek a K&H mobiltárcás ügyfelei. A bank 2017 nyarán indította el a mobiltárca szolgáltatását, amelynek segítségével több százezer Mastercard vagy Maestro bankkártyával rendelkező lakossági ügyfél fizethet könnyen és gördülékenyen mobiltelefonjával.

kortalan a mobiltárca

A mobiltárca indulásától számított 15 hónap alatt, 1 millió tranzakcióval összesen 3,9 milliárd forintért, havonta átlagban 251 millió forint értékben vásároltak az érintettek. Egy-egy vásárlás értéke átlagosan 4488 forintot tett ki. Egy-egy K&H-s mobiltárca-használó pedig havonta átlagosan 14 alkalommal vásárol a telefonjával és összesen 54 ezer forintot költ. Az eddigi tapasztalatok alapján elsősorban az 5 ezer forint alatti kártyás vásárlásoknál kap főszerepet a mobiltárca, 57 százalékos a részesedése. A bank szerint a mobiltárca kedveltségét jelzi, hogy az aktív használók a kártyás vásárlásaik több mint felét, 51 százalékát bonyolították az okostelefonjukkal.

Talán meglepő lehet, de a mobiltárcás ügyfelek között éppúgy megtalálhatóak a fiatalok, mint az idősebbek. A legfiatalabb mobiltárcás 14 éves, a legidősebb női ügyfél 83, míg a legidősebb férfi mobiltárcás 88 esztendős.

A mobiltárcás fizetés teljesen helyettesítheti a fizikai bankkártyával történő vásárlást, így az elkövetkező időszakban lendületes előrelépés várható elterjedésében. A bankkártyások tábora pedig több százezres, így ez óriási növekedési lehetőséget jelent a mobiltárcás fizetés szempontjából.

így működik a K&H mobiltárca

A K&H mobiltárcájának használata nagyon egyszerű: először digitalizálni kell a bankkártyát, vagyis létre kell hozni a kártyához kapcsolódó csak digitálisan létező bankkártyát. Ehhez le kell tölteni a K&H mobilbankot egy NFC funkcióval rendelkező androidos okostelefonra, majd a mobiltárca funkcióba belépve ki kell választani a digitalizálandó bankkártyát, ezt követően pedig választani kell egy PIN-kódot a mobiltárcánkhoz. A K&H mobiltárcájának előnye, hogy a mobilbank része, ezért nem szükséges más alkalmazást használniuk az érintetteknek. Ha 5000 forint alatti értékben vásárol valaki, akkor a kártyaterminálhoz kell érinteni a telefont és a tranzakció megtörténik, csakúgy, mint egy érintős kártya esetében. Ha 5000 forintnál nagyobb az összeg, akkor az érintést követően a mobilon keresztül kell megadni a 4-8 jegyű, úgynevezett tárca PIN-kódot. Lényeges szempont, hogy az okostelefonos fizetéshez nincs szükség internetkapcsolatra, csak az NFC funkciónak kell aktívnak lennie.

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu