K&H gyógyvarázs: gyors beavatkozás az életveszélyben lévő gyermekek szállítása közben 2,5 millió forintos karácsonyi segítség az OMSZ martfűi, tiszalöki és várpalotai mentőállomásának

Összesen 2,5 millió forintos karácsonyi ajándékot kaptak az OMSZ martfűi, tiszalöki és várpalotai mentőállomásai. Más eszközök mellett olyan készülékekhez jutottak a mentőállomások, amelyek gyors beavatkozással teszik lehetővé a légutak biztosítását egy gyermek mentése, szállítása közben. A K&H Csoport évek óta a K&H gyógyvarázs programra beérkezett pályázók között osztja szét a karácsonyi ajándékozásra fordítandó pénzt, hogy ezzel is támogassa a gyermek-egészségügyet.

„Minden évben, így 2011 karácsonyán is a K&H gyógyvarázs program számára ajánlottuk fel azt az összeget, amit ügyfeleink és üzleti partnereink ajándékozására szántunk, hogy orvosi műszerek beszerzésével segítsük a magyar gyermek-egészségügyi intézményeket. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni, hogy a jövő társadalmának tagjai is teljes életet élhessenek. 8 millió forint állt rendelkezésünkre, ezt osztottuk el öt intézmény között, akik jelentkeztek a K&H gyógyvarázs pályázatára. Kikértük ügyfeleink, partnereink és munkatársaink véleményét is, akik egy nyilvános honlapon szavazhattak az öt intézmény egyikére és az ő segítségükkel döntöttük el, melyik kórház, illetve intézmény, milyen mértékben részesüljön az összegből. Így a győri kórháznak 3,5 millió, az OMSZ három mentőállomásának 2,5 millió, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetnek pedig 2 millió forint értékben vásároltunk életmentő eszközöket.” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

A martfűi mentőállomáson 2 mentőgépkocsi és 14 fős mentőszemélyzet teljesít szolgálatot. Évente mintegy 2600-2800 esetben, gyakran 150 km-es körzetben nyújtanak ellátást.
„A program által biztosított LSU motoros szívó újszülöttek mentésénél elengedhetetlen, hiszen a szülést követően azonnal és hatékonyan kitisztítja a légutakat. Ezzel nem várhatunk, amíg beérünk a kórházba. A nagy távolságok miatt létfontosságú, hogy a légutak tisztítása már a szállítás közben megtörténjen, és a mentőautóban is olyan ellátásban részesülhessen az újszülött, amely az életét mentheti meg. Az eddig rendelkezésünkre álló kézi szívóhoz képest ez az eszköz sokkal gyorsabb és hatékonyabb beavatkozást tesz lehetővé.” – mondta dr. Sólyomvári Sándor, az OMSZ Martfűi Mentőállomásának állomásvezetője.

A K&H gyógyvarázs a program fő elemét képező országos pályázat során évente 25 millió forintos műszertámogatást ad a pályázó gyermek-egészségügyi intézeteknek. Az elmúlt nyolc évben már 141 intézmény (köztük 100 kórház és 41 mentőszolgálat) kapott összesen több mint 383 millió forint értékű műszert az ország 19 megyéjében. A pályázaton kívül a pénzintézet évi több alkalommal egyéb forrásokból is támogatja a gyermek-egészségügyi intézményeket. Így egy pályázati év során többször, például karácsonykor is választ a pályázatok közül. A program nyolc év alatt összesen több mint 74 millió forint értékben nyújtott támogatást karácsonyi adomány formájában 23 kórháznak és 8 mentőszolgálatnak.

a K&H gyógyvarázs pályázatról
A program országos pályázatának hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.

Kapcsolattartó

Sándor Ildikó

LWp Kommunikáció
  • (+36 1) 279 39 19, +36 30 525 95 20
  • (+36 1) 279 39 11
  • ildiko.sandor@lwpk.hu