K&H: dupláztak az ATM-ek

200 milliárd forintnál tartanak a befizetős automaták

Egyre népszerűbbé válik az ATM-es készpénzbefizetés. 2016 harmadik negyedévéhez képest nemcsak az automaták száma, de a befizetett összeg is a duplájára nőtt a K&H-nál. A szolgáltatás indulása óta több mint 200 milliárd forintot fizettek be a bank 140 erre alkalmas automatájába az ügyfelek. Az igények miatt a K&H a jövőben az országszerte elérhető 459 ATM-jéből egyre többet tesz alkalmassá készpénzbefizetésre. Az országban a pénzintézet rendelkezik a legnagyobb készpénzbefizetésre alkalmas automatákból álló hálózattal.

Egyre többen igénylik, hogy a bankautomaták ne csak pénzfelvételre, hanem pénzbefizetésre is alkalmasak legyenek. A K&H 459 automatájának majdnem harmada, azaz 140 ATM készpénzbefizetésre is alkalmas. A bank ügyfelei 2017 áprilisig összesen 213 milliárd forintot, csak idén pedig már 50 milliárdnál is többet fizettek be ezen a módon. 2016 harmadik negyedévéhez képest nemcsak az automaták száma, de a befizetett összeg is a duplájára nőtt a K&H-nál. A befizetős automatákat az ügyfelek szívesen használják az esti órákban és hétvégén, amikor a bankfiókok már bezártak.

Rajna Gábor, a K&H banki értékesítési igazgatója azt mondta, a várakozásoknál is nagyobb sikert értek el a készpénzbefizetésre alkalmas ATM-ek. „Ez több dologgal magyarázható: egyrészt a készpénzbefizetésre alkalmas automaták nonstop elérhetőek, így azok az ügyfeleink is biztonságba tudnak helyezni nagyobb készpénzösszeget, akik a bankfióki nyitvatartási időn túl szeretnék ezt megtenni, mint például a boltok vagy éttermek vezetői. Másrészt nagy előny, hogy a befizetett pénz azonnal megjelenik a számlán, így az összeg azonnal, akár már a hétvégén is rendelkezésre áll. A szolgáltatás ingyenes, és a befizetésről azonnal sms-t küld a rendszer az ügyfélnek” – emelte ki Rajna Gábor. 

ATM-es adatparádé

A magyar piacon a K&H Banké a legnagyobb készpénzbefizetésre alkalmas automatákból álló hálózat. Jelenleg 140 ilyen ATM-je van a banknak, de a K&H úgy tervezi, hogy növeli számukat, és 2018 végére várhatóan minden fiókjukban elérhető lesz a szolgáltatás. A befizetési tranzakciók alapján jelenleg a legnépszerűbb ATM-ek a fővárosban és vonzáskörzetében üzemelnek. A szolgáltatás azonban minden megyeszékhelyen és a nagyobb vidéki városokban elérhető, és a forgalom ott is dinamikusan növekszik.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését 1760 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. március 31-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 671 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 269 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 876 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,1 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,2 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 162,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,14 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,85 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • www.kh.hu