K&H: duplázott a tőkevédett eszközalap

bő 10 százalékos éves hozam 6 éven keresztül biztonságosan

Az alacsony kamatkörnyezetben, kiugró, évi 12,12 százalékos hozamot ért el a napokban a K&H lejárt tőkevédett biztosítási eszközalapja - közölte a K&H Biztosító. A hat évvel ezelőtt indított, óvatos befektetési politikát folytató, és idén lejáró gyógyszeripari tőkevédett eszközalap összesen közel 105 százalékos hozammal zárt, azaz a befektetett összeg valamivel több, mint dupláját fizeti ki a befektetők számára. A pénzintézet szakértői szerint az alacsony kamatkörnyezetben érdemes a hosszú távú megtakarítási formákat, így a megtakarítási életbiztosítást választani, annál is inkább, mert segítségével a kamatadót is meg lehet spórolni.

Egyre lejjebb mentek a betéti kamatok az elmúlt években az alapkamat mérséklődésével párhuzamosan: 2011 elején például még 6 százalékos volt az alapkamat, míg idén júniusban 0,9 százalékot tett ki. A piacon elérhető megtakarítások kamatai, hozamai is mérséklődtek. 

vannak kivételek

„A válság hatásai miatt a lakosság óvatosabb lett, ami a biztonságos befektetések felé terelte a megtakarításokat. A legbiztonságosabb megtakarítási eszközök azok, amelyek tőkevédelmet biztosítanak. Ezek a megtakarítási formák kombinálják a részvénypiaci befektetéseken elérhető magas hozamok lehetőségét a tőkevédelemmel. A tőkevédelemnek természetesen ára van, így ezen befektetési formák hozama elmarad egy azonos 100%-ban részvényeket tartalmazó befektetés hozamától, de van, hogy még ezzel együtt is kimagasló hozamot lehet realizálni. Így történt ez az idén júniusban lejárt K&H tőkevédett gyógyszeripari eszközalapjával, amely a 6 éves futamidő alatt közel 105 százalékos hozamot ért el” – mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosításért és saját értékesítési csatornákért felelős divízióvezetője. Ez évente 12,12 százalékos hozamot jelent, ami messze meghaladja az elmúlt hat év általános hozamszintjét. Összehasonlításképpen a betéti kamatok 2011-ben 1,8-1,9 százalék körül mozogtak, az idén azonban alig haladják meg a 0 százalékot. 

Ugyan a múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre vonatkozóan, de a szakember lát a gyógyszeriparban további lehetőséget. Ezért 100%-os tőkevédelem mellett ismét indítottak egy közel 8 éves futamidejű eszközalapot, amely szintén a gyógyszeripari szektor növekedéséből biztosít részesedést.

A K&H szakértője szerint az ilyen típusú, teljes egészében, vagy részben tőkevédett megoldások segítségével az óvatos befektetők is lehetőséget kapnak kedvező hozamok elérésére A több évre szóló egyösszegű befektetések azért is kedvezőek, mert legalább 5 évet követően az elért hozam után nem kell kamatadót fizetni. Ehhez nem kell mást tenni, mint a megtakarítást egyszeri díjas életbiztosításban, vagy tartós befektetési számlán elhelyezni. Ha pedig a befektetési időhorizontot egészen nyugdíjas korig kiterjesztjük, úgy a nyugdíjbiztosításban vagy nyugdíj-előtakarékossági számlán elhelyezett megtakarítások után 20% állami támogatás is igénybe vehető.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését 1760 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. március 31-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 671 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink: 

K&H Bank 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 269 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 876 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,1 milliárd forint 

K&H Biztosító 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,2 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 162,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,14 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,85 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • www.kh.hu