K&H Biztosító: lenyomták a kutyák a sima riasztókat

A magyarok több mint 70 százaléka szerint a lakóingatlanokat legjobban a lakásbiztosítások, a távfelügyelettel rendelkező riasztók illetve a szomszédokkal való összefogás védi - derül ki a K&H Biztosító felméréséréből. A lakástulajdonosok 68 százaléka hatékony házőrzőnek tartja a kutyákat, akik megelőzik a rangsorban a polgárőrséget és a távfelügyelet nélküli riasztókat is. 2016 első félévében a K&H biztosítójának 30 százalékkal kevesebb lakásbetöréses ügye volt mint az előző év azonos időszakában, ezekre átlagosan 181 ezer forintot fizetett ki a biztosító.

 

A lakástulajdonosok leginkább a lakásbiztosításokban, a szomszédok összefogásában és a távfelügyelettel rendelkező riasztókban bíznak a lakás megfelelő védelme érdekében. A K&H Biztosító biztos jövő indexe szerint a magyarok 76 százaléka szerint kármegelőzés és kárenyhítés szempontjából a lakásbiztosítás hatékony védelmet jelent a saját lakóingatlanra, 78 százalék szerint a szomszédok összefogása, és 75 százalék szerint pedig a távfelügyelettel rendelkező riasztók bizonyulnak hatékony védelmi módszernek.

Dr. Farkas Adrienn, a K&H Biztosító nem-életbiztosítás termékmenedzsment vezetője elmondta: „A riasztók és a közösségi összefogás a kármegelőzésben, míg a biztosítások a kárenyhítésben játszanak szerepet. A lakásbiztosítás teljes körű védelmet nyújt, adott esetben olyan károk esetén is, amelyeket másként nem feltétlenül lehet megelőzni, például az időjárás miatti károk esetén is kártérítést nyújt a biztosító.”

A kutatásból az is kiderül, hogy a válaszadók 83 százaléka mondta azt, hogy rendelkezik lakásbiztosítással. „Bár a piaci adatok szerint ez kicsit alacsonyabb, összességében azonban a kutatásból is látszik, hogy a lakástulajdonosok és bérlők döntő többsége fontosnak tartja biztosítással védeni az ingatlant” – emelte ki a szakember.

Dr. Farkas Adrienn azt is elmondta, hogy a következő évtizedben a biztosítók világszerte megjelenhetnek olyan hasonló szolgáltatásokkal, amelyek nem a kár utólagos megtérítésében, hanem a megelőzésben kaphatnak főszerepet, ilyen lehet például az általuk nyújtott, okos eszközökön alapuló távfelügyeleti rendszer.

A felmérés szerint a rendszeres rendőri járőrözést, a biztonsági ajtókat és ablakokat, valamint a köztéri kamerákat a többség szintén hatékony megoldásnak tekinti. A lakóingatlan-tulajdonosok többsége bízik a kutyákban is. A házőrző kutya tartását a megkérdezettek 68 százaléka mondta hatékonynak. A házőrző kutyák ezzel az eredménnyel jobb helyen végeztek, mint a saját videós megfigyelő rendszer, a polgárőrség, valamint a sima - távfelügyelet nélküli - riasztó.

2016 első félévében a K&H biztosítójának 30 százalékkal kevesebb lakásbetöréses ügye volt mint az előző év azonos időszakában. Ezekre átlagosan 181 ezer forintot fizetett ki a biztosító.

a K&H biztos jövő index kutatásról

A K&H és a Free Association a biztos jövő index keretében a magyarok biztonságérzettel és jövőképpel kapcsolatos várakozásait vizsgálja. A kutatásban a biztonságérzetet leginkább befolyásoló tényezőket és annak várt változásait vizsgálják: jelenlegi, rövid és hosszú távú anyagi biztonság; közbiztonság, ingatlanokkal kapcsolatos félelmek, természeti csapások, közlekedésbiztonság, járművek biztonsága és utazás. A K&H biztos jövő index a 9 részindex súlyozott átlaga. A 2016. első negyedévére vonatkozó adatok felvételének időpontja: 2016. március 2-16.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

főbb adataink:

K&H Bank 2016. I. negyedévben:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 234 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 568 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. I. negyedévben:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,56 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 149,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,16 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,84 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu