K&H, a sokszínű munkahely

A K&H Csoport alapítóként írja alá az mtd Tanácsadó Közösség által Magyarországon idén bevezetett Sokszínűségi Egyezményt, ezzel egyidejűleg pedig csatlakozik a Hungarian Business Leaders Forum a Sokszínűségért programsorozat keretében létrehozott „Szervezeti sokszínűségről és befogadásról szóló kódexhez” is. A K&H ezzel ismét kinyilvánította a vonzó munkahely megteremtésére és fenntartására irányuló törekvéseit.

Sokszínűségi Egyezményt először 2004-ben, Franciaországban írták alá olyan vállalatok, amelyeknek célja az volt, hogy felhívják a foglalkoztatók figyelmét a munkahelyi diszkriminációra és az esélyegyenlőséget támogató irányelvekre. Az egyezmény legfőbb törekvése a szemléletformálás, a vállalati vezetők elkötelezése és támogatása a szervezeti sokszínűség megvalósításában, valamint inspiráció a humán erőforrás menedzsment fejlesztésére, újragondolására. 

Az mtd Tanácsadó Közösség által kezdeményezett Sokszínűségi Egyezményt a K&H Csoport 2015. május 28-án írja alá, ezzel a K&H hivatalosan is leteszi voksát az egyenlő bánásmód tisztelete, a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett. A K&H Csoport a Sokszínűségi Egyezmény aláírása mellett csatlakozik a Hungarian Business Leaders Forum a Sokszínűségért programsorozat keretében létrehozott „Szervezeti sokszínűségről és befogadásról szóló kódexhez” is, amely 2007 óta munkálkodik azon, hogy a sokszínűség és befogadás kultúrája a magyarországi üzleti környezetben is a középpontba kerüljön, és hogy a jó gyakorlatok megosztására, a folyamatos fejlődés lehetőségére hívja fel a figyelmet. 

„Fontosnak tartjuk, hogy munkaadóként minden területen megfeleljünk dolgozóink elvárásainak, és ezáltal elégedett, motivált, magas szakmai tudással rendelkező munkavállalói csapatot hozzunk létre” – mondta Németh Balázs, a Stratégiai és HR igazgatóság vezetője.  „Munkavállalóink rendkívül sokszínűek: dolgozóink képzettsége, életkora, nemzetisége, családi helyzete is eltérő, a hölgyek pedig különösen nagy számban képviseltetik magukat. Mindez egy nagyon változatos munkavállalói bázist jelent, és hiszünk benne, hogy a különböző háttérrel, tudással és elképzelésekkel rendelkező dolgozóink biztos alapot jelentenek egy sikeres vállalat működéséhez. Képzésekkel növeljük tudásukat, segítjük előmenetelüket, családbarát kezdeményezéseinkkel pedig a magánélet és a munkahely összeegyeztetését segítjük elő. Rugalmas Juttatási Rendszerünknek köszönhetően kollégáink 16 juttatási elem közül választhatnak. Gyermekszületés után visszatérő munkatársainkat a K&H welcome back elnevezésű programunk segíti a visszailleszkedésben, 2013 óta pedig egy gyermekbarát iroda is kisgyermekes dolgozóink rendelkezésére áll. Ezeknek köszönhetően elérhetővé válik az a törekvésünk, hogy felelős vállalatként okos döntésekkel legyünk jelen a K&H-t körülvevő gazdasági és társadalmi környezetben, miközben hozzájáruljunk dolgozóink számára a teljes élet megteremtéséhez.”

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 984 milliárd forintos állományával rendelkezett 2014. december 31-én. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 189 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130
  • r.pete@well.hu