K&H: a járvány alatt többen keresték a biztonságot

Bár a múlt évben a személyi kölcsönök magyarországi piaca 40 százalékkal zsugorodott, a K&H-nál mindössze fele akkora volt a csökkenés, miközben jelentősen nőtt az online igénylések aránya. Tavaly már a személyi kölcsönök több mint 50 százalékát kérték a bank online felületein, szemben az egy évvel korábbi 33 százalékkal. A személyi kölcsönösök körében 5 százalékkal nőtt az igény arra is, hogy a hitelhez elérhető legyen a törlesztési biztosítás, amely pénzügyi nehézség esetén jelent segítséget.

Felemásra sikerült a múlt év a személyi kölcsönöknél. A korábbi években tempósan bővülő teljes magyarországi piac tavaly - az előző évhez képest - 40 százalékkal zsugorodott, a K&H azonban ennél jóval visszafogottabb, fele akkora csökkenést könyvelt el. 

online boom

A szűkülő piacon ennek ellenére az online csatorna szerepe még jobban felértékelődött. A személyi kölcsön iránt érdeklődő ügyfelek még nagyobb arányban választották az online megoldást: 2020-ban az igénylések több mint 50 százalékát adták be a K&H e-bankján vagy mobilbankján keresztül, szemben az egy évvel korábbi 33 százalékkal. 

„Az online személyi kölcsönt keresők körében igény mutatkozott arra, hogy digitálisan megköthessék a törlesztési biztosítást is. A K&H Biztosító március 8-tól elérhetővé tette a biztosítást az elektronikus csatornákon, az e-bankban és a mobilbankban is. Így a személyi kölcsönt igénylők egy kattintással kérhetik az extra biztonságot a törlesztésükhöz” - mondta Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője

zsebben a bank és a biztosító

Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője hozzátette „ez egy következő lépcső abban a folyamatos és több éve tartó digitalizációs folyamatban, melynek célja, hogy az ügyfelek valóban a zsebükben hordozhassák a bankot és a biztosítót a mobilbank segítségével.”

A személyi kölcsönökhöz nyújtott törlesztési biztosítás váratlanul előálló, egészségügyi és anyagi problémák esetén nyújt segítséget, amennyiben a biztosított egy esetleges balesetből eredő 50 százalékot meghaladó maradandó egészségkárosodást szenved, esetleg életét veszti balesetből vagy betegségből kifolyólag, akkor a K&H Biztosító kifizeti a teljes fennálló tartozást.  Amennyiben a biztosított munkanélkülivé vagy keresőképtelenné válik (betegségből, balesetből kifolyólag), akkor a biztosítótársaság maximum 10 hónapra átvállalja az esedékes törlesztőrészleteket. 

A törlesztési biztosítás iránti igény 5 százalékkal növekedett az elmúlt egy évben, ezért fontos, hogy könnyedén, biztonságosan, fizikai jelenlét nélkül is elérhetővé váljon.

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu