K&H: 43 százalékos növekedés a lakáshiteleknél

A lakáshitelpiac bővülésből a K&H Bank is kiveszi a részét: az elő félévben - éves összevetésben 43,5 százalékkal 35,4 milliárd forintra nőtt a folyósított lakáshitelek összege, a szerződések száma pedig 24 százalékkal nőtt - derül ki a pénzintézet összeállításából, amely szerint már 4 milliárd forintnál tart a CSOK keretében nyújtott támogatások összege. 

Az állami lakástámogatási program, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) keretében összesen 4 milliárd forint értékben igényeltek támogatást az érintettek.  A Bank összesen 1,4 milliárd értékben folyósított 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatást, a támogatási rendszerhez tartozó áfavisszatérítés összege pedig 840 millió forint volt.

Egy-egy CSOK-os igénylő átlagosan 2,5 millió forint támogatást kapott a banktól, az érintettek átlagosan 36 évesek. Azok az ügyfelek, akik CSOK-ban részesültek, további 8,3 milliárd forint értékben vettek fel hitelt, azaz a támogatáshoz jutó ügyfelek kétharmada kért és kapott hitelt a K&H-tól.

A CSOK-os ügyfeleknél a használt lakások vannak fölényben, arányuk a támogatottak táborában 65 százalékos volt. Emellett a támogatottak 29 százaléka lakásépítésre, 4 százaléka pedig újlakás-vásárlásra vette fel a támogatást.

A K&H-csoport az idei első félévben 23 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el, ami 45 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest. A bank hitelpiaci részesedése 9,9 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 9,5 százalékról.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 884 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. második negyedév:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 242 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 610 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 23 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. második negyedév:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  12,18 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 159,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,43 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu