K&H: 15 milliárd felett az igényelt CSOK-hitelek

viszik a lakáshiteleket

Egyre kelendőbbek a lakáshitelek a K&H-nál: az év első tíz hónapjában a folyósított összeg 18 százalékkal nőtt. Továbbra is népszerű a CSOK: az indulás óta 7,3 milliárd forint támogatást igényeltek az érintettek, kiegészítésképpen pedig további 15,2 milliárd forint összegben folyamodtak hitelért. 

Az idén emelkedő pályára került a lakáshitelezés a magyar piacon, amit bizonyítanak a K&H legfrissebb adatai is. Az év első tíz hónapjában 6,5 százalékkal, több mint 9500-ra nőtt a lakáshitel-igénylők száma az előző év azonos időszakához képest. A folyósított lakáshitelek összege pedig 18 százalékkal gyarapodott.

A lakáshitelezésen belül is jelentős súlyt képvisel az idén új feltételekkel elérhető Családi Otthonteremtési Kedvezmény. Az új állami támogatási rendszer keretében az első tíz hónapban 7,3 milliárd forint támogatást igényeltek az érintettek, az igényelt támogatások átlagos összege pedig 2,6 millió forint volt.  A K&H-nál összesen 2,6 milliárd forint értékben igényeltek 10 millió forint vissza nem térítendő CSOK-támogatást, az állami kedvezményrendszerben elérhető áfatámogatás igényelt összege pedig az első tíz hónapban túllépte a 1,5 milliárd forintot.

A támogatást igénylők kétharmada további hitelért is folyamodott, a támogatások mellé összesen 15,2 milliárd forint összegben igényeltek hitelt az ügyfelek a szóban forgó időszakban. Az igényelt hitelek átlagösszege pedig 8,1 millió forint volt.

Rajna Gábor, a K&H Bank értékesítési igazgatója kiemelte: „Az ingatlanpiaci helyzetnek megfelelően alakult a lakáshitelek összetétele. A lakáshitel-igénylők 63 százaléka használt lakáshoz kérte a hitelt, 31 százalékuk pedig lakásépítésre. Mindössze 4 százalékuk igényelte újlakás-vásárláshoz. Egyelőre még nincs elég új lakás a piacon, ezért továbbra is marginális az új lakásokra igényelt hitelek aránya. A jövőben azonban egyre több új lakás kerülhet piacra, ami a hitelezési arányokon is látszódni fog”.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 625 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 33,4 milliárd forint

K&H Biztosító 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,87 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 155,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,26 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,22 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • +36 1 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu