jövőre is lesz még NHP

Kevesebb, mint 100 napjuk van a cégeknek arra, hogy a jelenlegi feltételek mellett igénybe vegyék a Növekedési Hitelprogram kedvezményes forrását. Búcsúzni azonban nem kell, hiszen a program jövőre sem szűnik meg. A kkv-k fokozott érdeklődése és az NHP kimerülő kerete miatt az NHP+ keretet is felhasználhatóvá teszi az MNB.

„Jelenleg fokozott érdeklődést tapasztalunk a vállalkozások részéről, ami feltehetően annak köszönhető, hogy december 31-ig van arra lehetőség, hogy a kkv-k a jelenlegi feltételek mellett igényeljenek NHP forrást. Ugyan a program nem szűnik meg teljesen, hanem a fokozatos kivezetés a cél, azonban egyelőre nem tudni, hogy 2016-ban meddig és milyen feltételek mellett lesz elérhető a Növekedési Hitelprogram” - tájékoztatott Hodina Péter, a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője.

A K&H a Növekedési Hitelprogram második szakaszában eddig 1666 ügyféllel mintegy 162,1 milliárd forintnyi hitelszerződést kötött, ami 20,7%-os piaci részesedésnek felel meg. A legnagyobb kihelyezett hitelösszeg 3,7 milliárd forint, míg az átlagos szerződött összeg meghaladja a 60 millió forintot. A hitelcélokat tekintve a keret közel felét forgóeszköz finanszírozásra, több mint harmadát beruházási céllal, míg közel hatodát EU támogatás megelőlegezésére váltották ki. 

„A program aktív szereplőjeként továbbra is arra törekszünk, hogy az elérhető teljes hitelkeret eljusson a vállalkozásokhoz. Jelenleg 26 milliárd forintnyi hitel van még tárgyalási szakaszban, de ez az összeg bizonyosan növekedni fog még év végéig, mivel egyrészt az MNB lehetővé tette az NHP+ keret NHP hitelekre történő felhasználását, másrészt a tervezettek szerint október végén újraoszthatják az egyes hitelintézeteknek allokált, de fel nem használt kereteket az aktívabb szereplők közt” - mondta el Hodina Péter. 

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 935 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. június 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt években mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 185 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 509 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 15,9 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu