jó befektetés a sport?

K&H rangadó alap a legnagyobb sportszponzorokkal

„Hamarosan indul a nyári sportszezon, ami nemcsak a sportolókat és szurkolókat, de a cégeket is lázba hozza - ezt pedig befektetési szempontból is érdemes lehet kihasználni” - tanácsolja Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.
Már csak két nap van hátra, hogy elkezdődjön a nyári sportszezon: június 10-én a labdarúgó Európa-bajnokság résztvevőinek, augusztus 5-étől az olimpikonoknak, szeptember 7-étől pedig a paralimpikonoknak szurkolhatunk. Ebben az időszakban nemcsak a sportolók és a szurkolók, de a legnagyobb cégek is beindulnak, hiszen a világeseményeknek köszönhetően fogyasztók millióihoz juttathatnak el. Ennek persze ára van, hiszen csak Észak-Amerikában a 2015-ös becsült szponzorköltségek meghaladták a 21 milliárd dollárt , aminek megközelítőleg 70%-a sportszponzorációra ment. „Az olyan világcégek, mint az adidas, a Carlsberg, a Coca-Cola, a Hyundai vagy a McDonald’s, az ikonikus sportesemények szponzorálásával elért ismertséget arra használják fel, hogy tovább erősítsék piaci pozíciójukat. Ez pedig befektetési szempontból is izgalmas” - mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója
      
A K&H rangadó alap 30 fejlett piaci nagyvállalat részvényeinek teljesítményéből nyújt 70%-os részesedést, 90%-os védelmi szint mellett. A világcégek egyaránt „jó kondiban” vannak, iparági és földrajzi szinten a részvénypiac széles körét lefedik, kedvező pénzügyi mutatókkal rendelkeznek, árbevételük és profitabilitásuk stabil, egy részük pedig a nagy sportesemények kiemelt támogatójaként a következő hónapokban rendkívül intenzíven jelen lesz a médiában. 
 
további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/
 
A K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.
 
K&H Alapkezelő
A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.
 
Főbb adataink: 
K&H Bank
2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 234 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 568 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 
 
K&H Alapkezelő
2016. március 31-én:
teljes kezelt vagyon: 1 137 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 980 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 157 milliárd forint
 
K&H Biztosító
2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  11,56 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 149,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,16 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,84 milliárd forint