itt tudnak igazán segíteni a digitális orvosi eszközök

18. alkalommal indul a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat

A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat 18. alkalommal segíti a gyermekegészségügyi intézményeket abban, hogy korszerűbb, innovatív eszközökkel vizsgálják és gyógyítsák a felnövő generációt. A kórházak, gyermekháziorvosok és vegyes praxisú háziorvosok szeptember 30-ig nyújthatják be pályázatukat. Idén kiemelt figyelmet kapnak azok a pályázatok, amelyek az intenzív betegellátást szolgáló eszközök, berendezések beszerzésére vonatkoznak.  

A digitális technológia a tanulástól a fizetésen át a közlekedésig ma már mindenhol gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az életünket. Ennek jelentősége a gyermekegészségügyben, amikor a beteg gyerekünk vizsgálatáról, fájdalmainak enyhítéséről van szó: megkérdőjelezhetetlen. Fokozottan igaz ez a gyermek intenzív terápiára és a sürgősségi orvosi ellátásra, ahol a kis betegek életjeleinek megfigyelése történik.

“Az elmúlt másfél évben a vírusjárvány terjedésének megelőzésére fókuszáltunk. Az egészségügy szükségletei most változnak, és mi  ismét az aktuális igényekre reagálunk.  18. alkalommal hirdetjük meg a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatunkat, amivel ezúttal kiemelten a gyermek intenzív terápiás eszközök beszerzését támogatjuk. Vezető pénzintézetként ugyanis továbbra is felelősek vagyunk a társadalomért és a környezetért” – tájékoztatott Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.  

Az intenzív terápia – ami magába foglalja az intenzív megfigyelést, ápolást és terápiát – rendkívül alapos szaktudást, fokozott figyelmet és magasszintű ellátást igényel napi 24 órában, akár 5-10 percenként ismételt vizsgálatokkal. Ehhez pedig a mai korszerű berendezések hatalmas segítséget tudnak nyújtani. A pályázat ezért a képalkotó eljárások és digitális eszközök magasabb szintű alkalmazásához nyújt támogatást. Ide tartoznak mindazok az eszközök, amelyek a beteg gyermekek keringését, légzését, testhőmérsékletét és folyadékháztartását monitorozzák. Ilyen például a gyermekenként külön szükséges betegörző monitor vagy a covidos betegeknél is alkalmazható lélegeztetőgép.

A K&H gyógyvarázs program a kezdetek óta 408 alkalommal, összesen 754 millió forint értékben segítette a gyermekek gyorsabb és fájdalommentesebb testi-lelki gyógyulását, hogy teljes életet élhessenek. A 2021-es pályázaton, amelyre szeptembe 30-ig lehet jelentkezni, 20 millió forint értékben nyújt támogatást a K&H Csoport.

A pályázat az alábbi linken érhető el: https://www.khgyogyvarazs.hu/muszerbeszerzes

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu