Ismét pályázhatnak a fiatal képzőművészek a K&H alkotói ösztöndíjára

A K&H Csoport kortárs képzőművészeti gyűjteményének folyamatos fejlesztése mellett idén tavasszal megújította alkotói ösztöndíj programját. A fiatal képzőművészek számára meghirdetett legújabb pályázaton ezúttal nemcsak a fél éven keresztül nyújtott havi 125 ezer forint alkotói támogatást lehet elnyerni, hanem a K&H összesen 10 darab műtárgyat is megvásárol az ösztöndíjra pályázó művészektől, 200 ezer forintos egységáron. A kiválasztott alkotások a K&H „művészet egy jobb, teljesebb világért” című gyűjteményének részei lesznek, amely a fiatal alkotók ismertsége és szakmai megbecsülése szempontjából kiemelkedő lehetőség.

„Nagyon örülünk, hogy ösztöndíj programunkon keresztül olyan különleges tehetségű művészek kaptak eddig támogatást alkotói tevékenységükhöz, mint Sándor Krisztián, Födő Gábor, Kovács Budha Tamás és Navratil Judit. Hogy még több lehetőséget tudjunk nyújtani a fiatal, pályakezdő alkotók számára, idén új elemmel bővítve hirdetjük meg a K&H alkotói ösztöndíj programunkat. Ennek lényege, hogy minden pályázónak meg jelölni legalább 2 darab saját, legfeljebb bruttó 200 ezer forint értékű, kész alkotást a pályázatra benyújtott portfóliójában, melyeket megvásárlásra ajánl a K&H részére. Ezekből összesen 10 alkotást választunk ki és emelünk be a K&H Csoport „művészet egy jobb, teljesebb világért” című gyűjteményébe. Bízunk benne, hogy számos fiatal alkotó művészi fejlődéséhez és ismertségének növeléséhez járulhatunk így hozzá” – nyilatkozta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A pályázatok értékelését a K&H Csoport kortárs képzőművészeti gyűjteményének építésében is meghatározó szerepet játszó művészeti tanácsadó testület végzi, melynek tagjai: Petrányi Zsolt művészettörténész, a Műcsarnok korábbi igazgatója, Szurcsik József képzőművész, docens az Esterházy Károly Főiskola tanszékvezető tanára és a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója, valamint Topor Tünde művészeti tanácsadó, az ArtMagazin főszerkesztője.

 

Az ösztöndíj pályázat kiírása hozzáférhető a K&H honlapján (www.kh.hu), illetve valamennyi jelentős művészeti- és szakoktatási portálhoz és intézményhez is eljuttatták a szervezők.

Kapcsolattartó

Varga Zsuzsanna

EDGE Communications
  • (+36) 30 25 180 25
  • zsuzsanna.varga@edge.hu