ismét gyerekek mentésében segített az 1%

Kisvárda, 2016. január 14. – Több mint 1,1 millió forint értékben vásárolhat a kisvárdai mentőállomás a gyerekek mentéséhez szükséges eszközöket a K&H gyógyvarázs jóvoltából. A támogatás a K&H dolgozóinak köszönhető, akik 2015-ben ismét a gyermekek gyógyítására ajánlották fel adójuk 1 százalékát.  

Szép számban csatlakoztak 2015-ben is a K&H gyógyvarázshoz a pénzintézet munkatársai. Személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával összesen 1 127 000 forint gyűlt össze a kisvárdai mentőállomás javára, akik a gyerekek gyorsabb és pontosabb vizsgálatát, szakszerűbb ellátását segítő műszereket vásárolhattak mentőautójukba.

„Munkatársaink immár 6. éve segítik személyi jövedelemadójuk 1%-ával a gyermekek gyógyítását” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „A felajánlott összeg évről-évre nő - az elmúlt években összesen 7,7 millió forinttal segítettük ily módon a magyar gyermekegészségügyet, hogy a korszerű műszereknek köszönhetően a beteg gyerekek mihamarabb felépüljenek, és újra teljes életet élhessenek.”

A kisvárdai mentőállomás egy fecskendős gyógyszeradagoló pumpát, egy fejrögzítős lapáthordágyat, kézi leszívót, és pulzoximétereket vásárolt a támogatási összegből.

„A kisvárdai mentőállomás több mint 70 000 lakos ellátásáért felel – közülük 14 000 gyerek. A helyszíni sürgősségi ellátás forrásigényes terület, ezért az állami szerepvállalás mellett nagy szükség van a vállalati szféra támogatására is. A K&H dolgozók nagylelkű felajánlásából vásárolt eszközökkel folyamatosan nyomon tudjuk követni a légzés minőségét, pontosabban tudunk gyógyszert adagolni kritikus állapotban lévő beteg gyerekek számára, szakszerűen - a kihűlés veszélye nélkül - leszünk képesek betegmozgatásra, rögzítésre” – mondta el Toldi Ferenc, a kisvárdai mentőállomás vezetője.

A K&H gyógyvarázs program 2004-es indulása óta összesen 321 intézmény munkáját támogatta különböző műszerekkel és berendezésekkel, közel 557 millió forint értékben. A K&H gyógyvarázs egyik alapelve, hogy ne csak a fővárosi intézményeket vásárolhassanak új műszereket – a teljes támogatási összeg 69%-a, összesen 385 millió forint jutott eddig a vidéki kórházaknak és mentőállomásoknak.

Az kisvárdai mentőállomás a 27. intézmény a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amely a K&H gyógyvarázs program keretében támogatásban részesül annak indulása óta. A régió gyermekegészségügyi intézményei eddig összesen 33 millió forint értékben vásárolhattak új eszközöket a K&H gyógvarázs jóvoltából.. 

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 918 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. szeptember 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 417 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 28,7 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,0 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 139,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390 /210
  • zs.illes@well.hu