így kell takarékoskodni

7 hasznos tipp a szakértőktől a takarékossági világnap alkalmából

A takarékossági világnap alkalmából a K&H Alapkezelő befektetési szakemberei adnak néhány hasznos tanácsot, amely segítséget nyújthat abban, hogyan is kell (elkezdeni) megtakarítást gyűjteni.

1.    mekkora az a bizonyos takaró, ameddig nyújtózhatunk: készítsünk havonta pénzügyi tervet a kiadásainkról, így könnyen átlátjuk, mennyi pénzre lesz szükségünk, és mi az, amiből takarékoskodhatunk. 

2.    kincs, ami nincs: már a hónap elején félre kell tenni a megtakarításra szánt pénzt, hiszen ha nincs szem előtt, kisebb a csábítás is arra, hogy mégis elköltsük. 

3.    pozitív ösztönzés: ahogyan a diétánál, úgy a megtakarításnál is - félévente, évente - iktassunk be jutalmat magunknak a kitartásunkért. Így nagyon hamar sikerélményünk lehet, amellett, hogy a megtakarításunk is megmarad. 

4.    rendszeresség: ahogyan a rossz szokásokra, szerencsére úgy a jókra is könnyen rá lehet szokni. Ha többször kis összeget teszünk félre, azzal ugyanúgy növeljük megtakarításainkat, mintha nagyobb összegben, de csak ritkán van erre lehetőségünk. 

5.    2x2 néha 5: a megtakarítások nyelvére lefordítva ez annyit tesz, hogy érdemes tájékozódni, hiszen a félretett pénzünk után nemcsak hozam, de számos esetben adókedvezmény is igénybe vehető.

6.    mindig egy kicsit: ahányszor bevételünk van, annyiszor tegyünk is félre belőle. Így a váratlan kiadások miatt elköltött pénzüket a váratlan bevételeink pótolhatják. 

7.    sok kicsi még többre megy: a több helyen (pl. számlán, biztosításban, készpénzben), több célra (váratlan kiadások, balesetek, lakásfelújítás, stb.) tartott pénz helyett érdemes azt egy számlán, megtakarításban összegyűjteni, hiszen így kedvezőbb kamatokat és szolgáltatásokat kaphatunk. 

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 935 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. június 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt években mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 185 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 509 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 15,9 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2015. június 30-án:
teljes kezelt vagyon:  1127 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 982 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  145 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu