így gyógyulhatnak könnyebben a gyerekek

a harmadik K&H gyógyvarázs területi pályázattal már most készülhetsz karácsonyra

A szülők jól tudják, hogy a beteg gyereknél nincs elesettebb, gyámoltalanabb, amin a kórházak és orvosi rendelők sokszor rideg, barátságtalan környezete nem igazán segít. A K&H gyógyvarázs területi pályázat ebben próbál segítséget nyújtani a kórházi osztályok, mentőállomások, védőnői szolgálatok és gyermek háziorvosi rendelők számára, így kívánva boldog karácsonyt az egészségügyi intézményeknek. Az intézmények szeptember 30-ig jelentkezhetnek, hogy maximum bruttó 350 000 forint értékű műszert, berendezést vagy szolgáltatást nyerjenek a kis betegek vidámabb és könnyebb gyógyulásának érdekében.

A beteg gyereknél nincs elesettebb, gyámoltalanabb, ezért ilyenkor nagy segítséget jelenthet a gyógyulásukban, ha az otthon légköréhez hasonló környezetben várakozhatnak, vagy történik a vizsgálat és a felépülés. Szerencsére ma már a kórházakban és rendelőkben egyre gyakrabban találkozunk a gyerekek komfortérzetét segítő környezettel és berendezésekkel. Az egészségügyben gyakran tapasztalható eszközhiányra gondolva azonban gyakran nem ez az első és legfontosabb feladata az intézményeknek.

„A K&H Csoport régóta elkötelezett a gyermekegészségügy támogatása mellett, amit jól mutat, hogy a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázattal 15 éve segíti a gyermekegészségügyi intézményeket korszerű berendezésekkel, eddig összesen 626 millió forint értékben. Azt is látjuk azonban, hogy a modern és költséges gépek mellett olykor a legkisebb eszközök - egy lélegeztető ballon, egy gyermek sürgősségi táska vagy néhány puha babatakaró – szükségesek leginkább a kicsik ellátásában és gyógyításában. Ebben próbál segítséget nyújtani idén is a K&H gyógyvarázs területi pályázat, amelyen idén is 350 000 forint értékű műszert vagy szolgáltatást kaphat az ország 26 gyermekegészségügyi intézménye, összesen bruttó 9 millió forint értékben, így kívánva boldog karácsonyt a magyar egészségügynek” - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H gyógyvarázs területi pályázat 2018. szeptember 30-ig várja a kórházi osztályok, mentőállomások, védőnői szolgálatok és gyermek háziorvosi rendelők jelentkezését, akik a kicsik diagnosztizálását, gyógyítását és rehabilitációt elősegítő eszközökkel vagy szolgáltatásokkal, mint például egy játszószoba vagy mesesarok létrehozásával szeretnék könnyebbé és gyorsabbá tenni a kis betegek gyógyulását, hogy újra teljes életet élhessenek. Ahogyan az elmúlt években, úgy a végső döntést idén is a helyi közösségek hozzák majd meg a november 12. és december 14. között zajló bankfióki és online szavazáson.

további részletek a pályázatról: www.khgyogyvarazs.hu

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta több mint 626 millió forint értékben, összesen 416 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 45 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR
  • +36 1 350 7390
  • +36 30 221 3611
  • e.csordas@well.hu