Idén tovább javulhatnak a háztartások megtakarításai

indul a K&H hozamváltó 3. alap

„Az idei év eleje különlegesnek tekinthető abból a szempontból, hogy most februárig érkeznek meg az első, már a csökkentett, 16%-os adókulccsal és a családi kedvezménnyel számított munkabérek. A családok egy részének így megnövekedett jövedelme lehetőséget nyújthat arra, hogy tovább folytatódjon az a kedvező folyamat, amely a válság kezdetét követően indult el, és amelynek során a háztartások megtakarítása ma már a GDP közel 5%-át teszi ki” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Az adózási szabályok idei változása előre láthatólag a lakosság egy részének növelni fogja az elkölthető jövedelmét. „Bár ennek egy részét bizonyosan fogyasztásra fogják költeni, azt gondoljuk, hogy a megtakarítások növekedése is folytatódni fog. Az elmúlt két év során eljutottunk oda, hogy a háztartások nettó megtakarítása az 1% körüli szintről a GDP 4,9%-ára növekedett, ami egy rendkívül kedvező folyamat, nem csak a háztartások, de az ország pénzügyi stabilitása szempontjából is. Ügyfeleinkre egyre jellemezőbb a pénzügyi tudatosság és az öngondoskodás felelőssége, nekünk pedig az feladatunk, hogy olyan megtakarítási formákat kínáljunk, amelyek megfelelnek igényeiknek és hosszabb távon is jó megoldásnak bizonyulnak” – mondta el a vezérigazgató.

„2010-ben – részben a betéti kamatok csökkenése, részben a tartós befektetési számla bevezetésének köszönhetően - érzékelhetően megnőtt a lakosság érdeklődése a hosszabb távú befektetések, ezzel együtt a befektetési alapok iránt. Idén arra számítunk, hogy ügyfeleink befektetési horizontja nem változik, vagy a magán-nyugdíjpénztári változások hatására akár még hosszabb is lehet. Ezért több olyan alapot indítunk, amelyek a tőkevédelem mellett a több éves futamidő előnyeit kínálják. A K&H Alapkezelő most a jól ismert tőke- és hozamvédett termékcsaládjának egy újabb tagját, a K&H hozamváltó 3. alapot bocsátja piacra. Az alap a hároméves futamidő végén Európa két húzógazdasága, Németország és Svájc részvényindexeinek futamidő alatti teljesítményéből nyújt részesedést a befektetett tőke védelme mellett. Az alap különlegessége, hogy ötvözi a részvénypiac adta lehetőségeket a fix kamatozású kötvények előnyeivel. Az alap éves 10% hozamot fizet az ügyfeleknek, ha az indexek növekedése a kibocsátás évfordulóin legalább egyszer eléri a 15%-os növekedést.  A K&H hozamváltó 3. alap forint alapú, így lehetőség van tartós befektetési számlán történő jegyzésre. Ennek előnye, hogy a befizetési évet követően induló harmadik év elteltével az elért hozam már csak 10%-os kulccsal adózik, további 2 év tartás után pedig kamatadó mentes lesz.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 242 lakossági fiókkal, valamint 663 biztosítást és 1590 banki termékeket értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője.  A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 216 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3151 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,0 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2010. szeptember 30-án
teljes kezelt vagyon: 795,4 milliárd Ft
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 129,6 milliárd Ft
K&H alapokban kezelt vagyon: 665,8 milliárd Ft

K&H Biztosító
2010. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,9 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,2 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR Ügynökség
  • 350 7390/118
  • 350 7393
  • e.csordas@well.hu
  • www.kh.hu