Idén több kkv nyújthat béren kívüli juttatást a dolgozóknak

„Egyelőre még nem zárult le minden cégnél a cafeteria-nyilatkozatok leadási határideje, azonban a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató kkv szektorban a béren kívüli juttatások kis mértékű növekedésére lehet számítani, mivel a kkv vezetők körében végzett decemberi felmérésünk szerint újra növekedést mutat a cafeteria-juttatást nyújtó cégek aránya. Mint hosszú évek óta mindig, most is az étkezési hozzájárulást és a közlekedési költségtérítést tervezik nyújtani legtöbben az alkalmazottaknak”– mondta el Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

„December elején 700 kkv vezetőt kérdeztünk meg arról, a következő egy évben hogyan alakulnak cégénél a béren kívüli juttatások. Bár a felmérés idején a cafeteria-rendszer idei változásai még nem voltak teljes körűen ismertek, a válaszok azt mutatják, hogy idén növekedhet a béren kívüli juttatások nagysága, mivel a tavaly év eleji 54%-os mélypontról 63%-ra nőtt azoknak a cégeknek az aránya, akik valamilyen juttatást nyújtanak majd ebben az évben a dolgozók számára” – mondta el a kkv szakember.

A béren kívüli juttatásokon belül egyértelműen az étkezési hozzájárulás a legfontosabb elem: a megkérdezett vezetők válaszai alapján a kkv-k 45%-a nyújtja majd a munkavállalók számára ezt a juttatási formát, az ipari, építőipari cégeken belül pedig még magasabb, 56% ez az arány. Közlekedési költségtérítést – amely a második legnépszerűbb cafeteria juttatási forma – idén a kkv-k 31%-a tervezi nyújtani dolgozóinak. Ennél az elemnél a középvállalatok aránya kiugró, közülük durván minden második cég számol ezzel a juttatási formával. Minimális csökkenéssel ugyan, de őrzi harmadik helyét az üdülési csekk (17%), illetve felzárkózott hozzá a pénzbeli jutalom is, amelyet szintén a kkv-k 17%-a tervez nyújtani dolgozóinak.

„A magánnyugdíjpénztárakat érintő változások rányomták bélyegüket a cafeteria-rendszer keretében nyújtható nyugdíjpénztári befizetésekre is, hiszen az elmúlt időszakhoz képest itt történt a legnagyobb csökkenés: 19-ről 11%-ra csökkent az önkéntes nyugdíjpénztári befizetést nyújtani tervező vállalkozások aránya. Az idei cafeteria-rendszer újdonsága, a Széchenyi Pihenő kártya ezzel szemben egyelőre nem váltott ki túl nagy reakciót a kkv körében, hiszen csupán 1%-uk jelölte meg választott juttatási formaként. Ez azonban összefügg azzal, hogy a felmérés idején még nagyon kevés információ állt rendelkezésre erről a cafeteria-elemről, és jelenleg is csak annyit tudunk, hogy a második félévben kerül csak bevezetésre” – magyarázta Németh László.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 242 lakossági fiókkal, valamint 663 biztosítást és 1590 banki termékeket értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 216 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3151 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2010. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,9 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,2 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu