Idén jelentősen csökkenhetnek a vállalkozások adminisztrációs terhei

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a vállalati szektor kkv szakemberei országos konferenciasorozat keretében tartottak ma előadást Debrecenben a kisvállalkozások számára, ahol Pogácsás Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium Kkv fejlesztési, kereskedelmi és fogyasztóvédelmi főosztály szakmai főtanácsadója ismertette a kkv-k fejlesztését támogató gazdaságpolitika összetevőit. Emellett beszéltek a 2011-ben elérhető uniós pályázati forrásokról, valamint bemutatták a vállalkozások terheinek csökkentését szolgáló finanszírozási és megtakarítási lehetőségeket.

A kkv-k számára már nyolc éve megrendezésre kerülő konferenciasorozat idén a K&H és a Piac és Profit üzleti magazin közös rendezvényeként valósul meg. A K&H – Piac&Profit: Üzleti Tippek rendezvénysorozat debreceni állomásának egyik kiemelt témája a hazai kisvállalkozások versenyképességének növelése volt. A magyarországi gazdasági környezet és versenyképesség szempontjából egyik legtöbbet bírált tényező a túlzott bürokrácia. Uniós összehasonlításban jelenleg a hazai vállalkozások adminisztrációs költségei kiemelkedően magasak: a hazai GDP mintegy 10,5%-át teszik ki, ami az uniós átlag háromszorosa. Ez leginkább a kisvállalkozások számára megterhelő, hiszen náluk az egy munkavállalóra jutó adminisztrációs költség átlagosan 18-szorosa a nagyvállalatokénak. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a vállalkozások, egyben hazánk versenyképessége növelésének egyik kulcstényezője az adminisztrációs terhek csökkentése lehet, ezért már az idei első félévben jelentős, mintegy 105 milliárd forintos megtakarítást eredményező lépéseket terveznek a vállalkozások adminisztrációs terheinek mérséklésére.

A kkv-k működési költségeinek, ezen belül is a finanszírozási költségek csökkentéséhez a K&H szakemberei adtak tanácsokat. A szakemberek elmondták, hogy a hazai vállalkozások bankokkal szemben támasztott legfőbb igénye az alacsony számlavezetési díj, megelőzve a magasabb betéti kamat, illetve az alacsonyabb hitelkamat iránti igényt. Ennek ellenére azonban a tapasztalatok szerint a cégek mégsem fordítanak elég figyelmet ezen költségek minimalizálására, pedig a K&H szakembereinek összehasonlítása alapján a jelenlegi piaci konstrukciók között hatalmas különbségek lehetnek: egy 100 millió forint éves árbevételű cég esetében több százezer forint, míg egy 1 milliárd forint árbevételű cég esetében akár több millió forint is lehet az egyes bankok által nyújtott éves bankszámla-vezetési költségek közötti eltérés. A szakemberek ezért a számlavezetési költségek optimalizálására hívják fel a figyelmet, amelyre a forgalom arányos számlacsomagok jelenthetnek megoldást.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 242 lakossági fiókkal, valamint 663 biztosítást és 1590 banki termékeket értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 216 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3151 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2010. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,9 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,2 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu