Húsz gyógyszergyártó növekedését kínálja az új eszközalap

A gyógyszeripar hagyományosan jó befektetésnek számít, hiszen a világon egyre többet költenek gyógyszerekre. A K&H Biztosító ebből kiindulva új zártvégű gyógyszeripari eszközalapot hozott létre, amely lehetővé teszi, hogy ügyfelei részesülhessenek a világ minden tájáról összeválogatott, stabil háttérrel és magas potenciállal rendelkező gyógyszergyártók részvényeinek lejárati árfolyam-növekedéséből.

A gyógyszeripar ígéretes befektetésnek számít, mert a fejlett országokban a magasabb életszínvonallal együtt jár a gyógyszerek iránti kereslet növekedése. A gyógyszeripari vállalatok hosszú távú növekedését jelzi, hogy már a fejlődő országok – India, Kína, Indonézia – lakossága is mind többet áldoz egészségügyi kiadásokra. Továbbá a civilizációs ártalmak hatásaként új betegségek jelennek meg, melyekre újabb gyógyszereket kell kifejleszteni. A K&H hozamlánc életbiztosításhoz kapcsolódó K&H tőkevédett gyógyszeripari 2. eszközalap célja, hogy fokozott mértékű részesedést nyújtson a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok részvényeinek árfolyam-emelkedéséből.

„A jövő tudatos pénzügyi tervezése és az öngondoskodás egyre fontosabb ügyfeleink számára. Az szja és a nyugdíjrendszer változása a befektetésre képes háztartások nagy részénél növelte a megtakarítási és öngondoskodási hajlandóságot. Az új K&H tőkevédett gyógyszeripari 2. eszközalapunk segíthet azoknak, akik kisebb megtakarításaikat is jól jövedelmező eszközökben kívánják tartani, és szeretnének részesülni a gyógyszeripari társaságok részvényeinek árfolyam-emelkedéséből.” – mondta el Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosítási üzletágának vezetője. – „Az eszközalap kiemelten magas, 150%-os részesedést kínál a mögöttes részvénykosár hozamából, felső korlát nélkül. Olyan Magyarországon is ismert, stabil cégek találhatóak a részvénykosárban, mint a Bayer, a Roche, a Johnson&Johnson vagy a Pfizer. A befektetés biztonságos, hiszen lejárati tőkevédelmet kínál, azaz a befektetett pénz mindenképpen visszafizetésre kerül. Vállalatunk tavaly a hosszú távú befektetések mellett tette le a voksát, ennek a stratégiának megfelelően új eszközalapunk is hat éves tartamú.” 

A gyógyszeripari eszközalap a K&H hozamlánc életbiztosítás keretén belül választható, amely egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött - unit-linked - életbiztosítás. Az április 22-ig jegyezhető K&H tőkevédett gyógyszeripari 2. eszközalap mellett az ügyfelek további 12 nyíltvégű eszközalapba helyezhetik el megtakarításukat. Az eszközalap további előnye, hogy emelt szintű haláleseti biztosítási szolgáltatás kapcsolódik hozzá, amely a 75 év alattiak számára halál esetén két évente lépcsőzetesen emelkedő mértékű minimális kifizetést tesz lehetővé.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 243 lakossági fiókkal, valamint közel 600 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki. A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3223 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 36,1 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 27,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2010. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 102,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,7 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,7 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu